Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:27
Θεσσαλία

Τρίκαλα: «Γερμανική ενίσχυση» με απινιδωτές






Την υγεία των πολιτών ως ύψιστο αγαθό, διαφυλάσσει ο Δήμος Τρικκαίων, με την αποδοχή δωρεάς δύο απινιδωτών από την αδελφοποιημένη γερμανική πόλη του Αμπεργκ, δείγμα της ενίσχυσης των δεσμών φιλίας.

Ο εκεί σύλλογος ελληνογερμανικής φιλίας «Hellas Amberg» απέστειλε σήμερα το πρωί στον Δήμο Τρικκαίων δύο απινιδωτές τελευταίες τεχνολογίας. Διά της εθελόντριας μεταφράστριας κ. Ελένης Καραμπούλα, διαβιβάστηκαν και οι χαιρετισμοί της προέδρου κ. Ρόμη Σάντνερ, με την επισήμανση προς τους τρικαλινούς πολίτες: «Ελπίζουμε, ότι μπορέσαμε να δώσουμε λίγη χαρά, ώστε η αδελφοποίηση και η φιλία ανάμεσα στις πόλεις μας Amerg και Τρίκαλα, να συνεχίσει να υφίσταται». Οι συγκεκριμένοι απινιδωτές συνοδεύονται από εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά, προκειμένου να μπορούν άμεσα να χρησιμοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, παραλαμβάνοντας εκ μέρους όλων των τρικαλινών τα πολύτιμα αυτά δώρα, ευχαρίστησε τους φίλους Γερμανούς. Σημείωσε, επίσης, ότι πρόκειται για μια προσφορά ουσίας, μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη κίνηση, αφού οι απινιδωτές – αν κάποια απευκταία στιγμή χρειαστεί – θα χρησιμοποιηθούν για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου. «Στο πλαίσιο αυτό», σημείωσε, «η δωρεά των φίλων Γερμανών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς στο πρότερο αίτημά μας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και, κυρίως, ουσιαστικά».

Πλέον, στην πόλη των Τρικάλων, όπως από πέρυσι είχε προγραμματιστεί, θα υπάρχουν πέντε απινιδωτές. Οι τρεις πρώτοι τοποθετήθηκαν, κατόπιν της ευγενικής χορηγίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στον μύλο Ματσόπουλου, στο Κολυμβητήριο και στο κλειστό γυμναστήριο επί της οδού Κατσιμήδου. Από τους δύο που παρελήφθησαν σήμερα, ο ένας τοποθετήθηκε ήδη στον χώρο του ΚΕΠ στο Δημαρχείο, δηλαδή σε σημείο με άμεση πρόσβαση, καλύπτοντας ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία των Τρικάλων. Ο δεύτερος, θα τοποθετηθεί σε ακόμη ένα πολυσύχναστο σημείο – εν όψει, μάλιστα, του 5ου μύλου των Ξωτικών -, τα «μανάβικα». Ηδη, ζητήθηκε από τα μέλη του ΔΣ του εκεί συλλόγου επαγγελματιών «Τα Χατζηπετρέικα», να υποδείξουν ένα σημείο – ακόμη και εντός ενός καταστήματος – στο οποίο θα τοποθετηθεί ο απινιδωτής. Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι από πέρυσι ο Δήμος Τρικκαίων συμπαρίσταται στις προσπάθειες των Εθελοντών Τρικάλων για την προώθηση των σεμιναρίων και της εκπαίδευσης που υλοποιούνται για την ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση), από τους αρμόδιους φορείς. Ταυτοχρόνως, ενημερώνεται το ΕΚΑΒ, προκειμένου οι διασώστες του να γνωρίζουν τα ακριβή σημεία στα οποία υπάρχουν απινιδωτές. Με τις ενέργειες αυτές, βαίνουν προς ολοκλήρωση οι προσπάθειες για ενίσχυση, τόσο της πρόληψης, όσο και της αντιμετώπισης δύσκολων και δυσάρεστων περιστατικών υγείας για συμπολίτες μας, στον συγκεκριμένο τομέα.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα των απινιδωτών, ο κ. Παπαστεργίου δεν παρέλειψε να υπενθυμίζει ότι το ευρύ πλέγμα χορηγιών που έχει αναπτύξει ο Δήμος Τρικκαίων, αποδίδει καρπούς, είτε στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, είτε στο πλαίσιο των αδελφοποιήσεων. Ειδικά σε θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας, οι πράξεις και ενέργειες του Δήμου στρέφονται στην κατεύθυνση ενεργοποίησης των αντανακλαστικών της κοινωνίας, προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας.

meteora