Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:55
Θεσσαλία

Τρίκαλα: Αυτός ήταν ο γιατρός που έκρυβε 1,7 εκατ. ευρώ σε χρηματοκιβώτιο -Η άγνωστη ιστορία του (photos)






Πριν λίγες εβδομάδες έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που οι Τρικαλινοί χαρακτήριζαν «ευεργέτη».

Ο λόγος για τον χειρουργό Ιωάννη Παντελιδάκη, ο οποίος άφησε πίσω του μια τεράστια περιουσία.

Όπως αναφέρει το zarpnamews.gr. o γιατρός ήταν από την Κοξαρέ Ρεθύμνου και η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Ο Ιωάννης Παντελιδάκης εγκαταστάθηκε από νέος γιατρός στα Τρίκαλα και ίδρυσε την ομώνυμη κλινική επί της οδού Αμαλίας. Ππρόσφατα είχε αγοράσει το ξενοδοχείο «Διβάνη» το οποίο και είχε ανακαινίσει πλήρως και στη συνέχεια μετονόμασε σε Hotel Pantelidaki.

Προχώρησε σε σημαντικές δωρεές και μια από αυτές ήταν η τοποθέτηση του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Δικαστηρίων των Τρικάλων. Τα αποκαλυπτήρια είχε κάνει ο -τότε Πρόεδρος της Βουλής- Φίλιππος Πετσάλνικος.

 

Τα εκατομμύρια που βρέθηκαν στο γραφείο του

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, έγινε η καταμέτρηση των περιουσιακών στοιχείων  στο γραφείο του ξενοδοχείου του. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα χρήματα που βρέθηκαν στο γραφείο του αγγίζουν το ποσό του  1,7 εκ. € και έχουν ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πλεόν αναμένεται η αποσφράγιση του σπιτιού ώστε να γίνει η καταμέτρηση και των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε εκεί. Έτσι θα ολοκληρωθεί η δικογραφία και ακολούθως θα ανοίξει η διαθήκη του εκλιπόντος.

 

 

 

Πηγή: Zarpanews, Trikala Voice