Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:45
Θεσσαλία

Τρίκαλα: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα από οχήματα -Προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας






Εντονα προβλήματα έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η πυροσβεστικής απεγκλώβισε δύο άτομα, από αυτοκίνητο και φορτηγό, που είχαν παρασυρθεί εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου, στο 38 χιλ Ε.Ο.Γρεβενών-Τρικάλων.

Με δεδομένο ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκανε συστάσεις στους πολίτες. Συγκεκριμένα, συστήνει να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή, τονίζεται, πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτή τη στιγμή περίπου 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν μαζί με οχήματα τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όλο το οδικό δίκτυο.

Καθώς τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην προσπαθούν να διασχίσουν γέφυρες όταν το ύψος του νερού είναι μεγάλο, όταν δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, όταν βρέχει και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική και την Τροχαία, όταν συναντούν τέτοια περιστατικά.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr