Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπουργείο Εσωτερικών καλύπτει τον ερωτύλο πρέσβη της Βενεζουέλας και κατηγορεί τους δημοσιογράφους






Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών η κυβέρνηση προσφέρει απόλυτη κάλυψη στον ερωτύλο πρέσβη της Βενεζουέλας.

Υπενθυμίζεται πως είχε κατηγορηθεί για κατ εξακολούθηση σεξουαλικές επιθέσεις σε εργαζόμενες στην πρεσβεία στην Αθήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θα συνεχίσει «να επιδεικνύει στο όνομα και προς όφελος των γυναικών και μη πτοούμενη από υποκριτικές ευαισθησίες που μοναδικό στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση» μια «πολυπραγμοσύνη» για την κατάργηση των σεξιστικών στερεοτύπων. Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας όπου προΐσταται η  πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Κούβελα δεν είχε αντιδράσει στην αποκάλυψη του υπόθεσεις για τις καταγγελίες των εργαζομένων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Στο ίδιο έγγραφο το υπουργείο υποστηρίζει πως η κακοποίηση των γυναικών από τον πρέσβη γίνεται «κακοποίηση των γυναικών από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

 

«Κανένα σχόλιο της ΓΓ Ισότητας των Φύλων για την σεξουαλική παρενόχληση γυναικών»

Mε αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ερώτηση που κατέθεσαν 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία της βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Κατερίνας Μάρκου, η κ. Μάρκου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δεν σπατάλησε ούτε ένα δελτίο τύπου για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών υπαλλήλων της Πρεσβείας της Βενεζουέλας.

Προφανώς, το θεώρησε λιγότερο σημαντικό από τη γνωστή πασχαλινή διαφήμιση για την οποία εξέδωσε δύο δελτία.

Σήμερα, με μια απάντηση – μνημείο υπεκφυγής και αυτοπροβολής, χαρακτηρίζει «σκηνικά που στήνονται» τις καταγγελίες, μιλώντας για «υποκριτικές ευαισθησίες που στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση» και εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά των ΜΜΕ που έδωσαν βήμα στις γυναίκες αυτές.

Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, και ιδιαιτέρως οι γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει παρενόχληση και βία, ποια είναι η αντίληψη της Γενικής Γραμματείας για όσους καταγγέλλουν περιστατικά παρενόχλησης, όπως έκαναν οι 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης».

Πηγή: iefimerida.gr