Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:43
Ελλάδα

Το τελευταίο «αντίο» στον Μάκη Ψωμιάδη






Σε βαρύ πένθος πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στην Φιλαδέλφεια, στην οποία λειτουργούσε ο πατέρας του που ήταν παπάς στο επάγγελμα.

Συγγενείς, φίλοι, παράγοντες του αθλητισμού, ιεράρχες και πρόσωπα που εκτιμούσαν τον Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και απλός κόσμος παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό υου Αγίου Ιωάννου για να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Ο γιος του Σταύρος -που τείνει να είναι ο πιο ψύχραιμος στην οικογένεια- και ο οποός ανέλαβε εξ αρχής την όλη διαδικασία, βρέθηκε μία ώρα πριν την έναρξη της ακολουθίας της λειτουργίας για να ρυθμίσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Η αδερφή του Χριστίνα, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Γιάννη Μπουρούση και τους υπόλοιπους συγγενείς, μεταξύ άλλων και ο αδερφός τους Χάρης, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό μισή ώρα αργότερα. Η Χριστίνα, έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενη από τον σύζυγό της, ενώ το πρόσωπο της που ήταν αρκετά κόκκινο από το κλάμα, πρόδιδε την άσχημη ψυχολογική της κατάσταση.

Ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Στάυρος με την αδελφή του Χριστίνα και τον σύζυγό της, Γιάννη Μπουρούση  

Την ίδια ώρα, τρία περιπολικά της ελληνικής αστυνομίας βρίσκονταν διακριτικά στο χώρο στο στενό δρομάκι της οδού Αγίου Ιωάννου.

Ο αιφνίδιος θάνατος του «Big Mac», την ημέρα των Θεοφανίων, σόκαρε τόσο την οικογένεια του όσο και την κοινή γνώμη καθώς ο Μάκης Ψωμιάδης, δεν έδειχνε να έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δυστυχώς ,όμως, τον πρόδωσε η καρδιά του ενώ βρισκόταν μόνος στο σπίτι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να βρεθεί στο πεσμένος στο πάτωμα από τον γιο του Σταύρο λίγο, λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μάλιστα, είχε προγραμματίσει εγχείριση για αλλαγή βαλβίδας στην καρδιά του την ερχόμενη εβδομάδα.

«Είχε πρόβλημα με την καρδιά του αλλά δεν έδειχνε να είναι τόσο σοβαρό. Την ίδια μέρα είχε βγει από νωρίς το πρωί κάνοντας τον συνηθισμένο του περίπατο στην Πλάκα ενώ πήγε για καφέ στο Ψυχικό και από μεταφέρθηκε στη Γλυφάδα. Μπαίνοντας στο σπίτι γύρω στις τρεις το πρωί τον βρήκα αναίσθητο στο πάτωμα», είπε στο protothema.gr ο γιος του, Σταύρος Ψωμιάδης.