Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:29
Τοπικά

Ανεκτίμητο «δώρο ζωής» δέχθηκε 45χρονη Βολιώτισσα νεφροπαθής

Ë"@





Ανεκτίμητο «δώρο ζωής» δέχθηκε 45χρονη Βολιώτισσα νεφροπαθής, λίγες μόλις ημέρες μετά την είσοδο του 2016.

Η 45χρονη, που για περίπου 10 χρόνια ταλαιπωρούνταν με αιμοκαθάρσεις και βρίσκονταν για χρόνια σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, υποβλήθηκε χθές Πέμπτη σε μεταμόσχευση νεφρού στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα και η μετεγχειρητική της κατάσταση κρίνεται από τους γιατρούς ως ικανοποιητική, αφού φαίνεται πως ο οργανισμός της δέχεται το μόσχευμα.

Το «δώρο ζωής» έγινε στην Βολιώτισσα νεφροπαθή από την οικογένεια 22χρονου που είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο στην Αθήνα. Οι γονείς του νεαρού, που νοσηλεύονταν κλινικά νεκρός, έλαβαν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και έτσι μαζί με την 45χρονη από το Βόλο, έδωσαν ζωή και σε άλλους συνανθρώπους μας που περίμεναν ένα μόσχευμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, κ. Γιαννάκο, η καρδιά του 22χρονου μεταμοσχεύτηκε σε Έλληνα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας, το δεύτερο νεφρό και το ήπαρ μεταμοσχεύθηκαν σε δύο ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και οι πνεύμονες σε ασθενείς στην Αυστρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά το 2015 έγιναν δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού σε νεφροπαθείς της Μαγνησίας που προέρχονταν από δωρεές οργάνων, ενώ στη λίστα περιμένοντας ένα μόσχευμα βρίσκονται περίπου 70 νεφροπαθείς.