Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:42
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το συλλαλητήριο της Κυριακής αγχώνει το Μαξίμου -Συστάσεις σε Καμμένο






Η συμμετοχή που θα έχει το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα προκαλεί πιέσεις και έντονη ανησυχία στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου.

Στην κυβέρνηση αγχώνονται καθώς υπάρχει ο φόβος το συλλαλητήριο-διεκδίκηση επί του Σκοπιανού να πάρει τη μορφή μιας ευρύτερης αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας.

Ψηλά στην ατζέντα του πρωινού καφέ στο Μαξίμου

Το συγκεκριμένο θέμα συνιστά βαρόμετρο για τις εξελίξεις και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida απασχόλησε ακόμα και τις συνεδριάσεις του «πρωινού καφέ» τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Το μήνυμα που φέρεται να στέλνει η ηγεσία της κυβέρνησης είναι ότι δεν πρέπει κανείς να υποβαθμίσει τη λαϊκή έκφραση, ανεξάρτητα από το ποιες κατηγορίες πολιτών επιθυμούν να μετάσχουν στη συγκέντρωση.  Συν τοις άλλοις, χτύπησε …καμπανάκι και για την επικοινωνιακή διαχείριση, με το σκεπτικό ότι αν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Το Μαξίμου ζήτησε χαμηλούς τόνους στις δημόσιες τοποθετήσεις 

Με τους επιτελείς του πρωθυπουργικού επιτελείου να συνιστούν ψυχραιμία αλλά και χαμηλούς τόνους στις δημόσιες τοποθετήσεις που γίνονται στα μέσα ενημέρωσης ξορκίζοντας τακτικές αφορισμού και  απαξίωσης του λαϊκού αισθήματος. Κορυφαία στελέχη, επιμένουν ότι πρόκειται για ένα «σημαντικό γεγονός» που πρέπει να προσμετρήσει η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αντιδράσεις λαμβάνονται υπόψιν αλλά προέχει το εθνικό συμφέρον.

Αγωνία και στους βουλευτές

Για «δύσκολη Κυριακή» μιλούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν ότι η συμμετοχή του κόσμου θα είναι πολύ μεγάλη, δίχως να κρύβουν την αγωνία τους. Ορισμένοι μάλιστα, φοβούνται ότι η πολεμική ρητορική των Σκοπίων δεν αποκλείεται – όπως λένε- να κρύβει ότι τελικώς μπορεί να μην καταλήξουμε σε λύση. Και σε συνδυασμό με το μέτωπο που πάει να στηθεί απέναντι στην κυβέρνηση, στο τέλος να υποστεί παράπλευρες απώλειες.

Σε ανοικτή γραμμή Τόσκας με Μαξίμου

Ενδεικτικό του… συναγερμού που έχει σημάνει, αποτελεί το γεγονός ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (σε συννενόηση με το υπουργείο Εσωτερικών) έχει φροντίσει για αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Και ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Τόσκας έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε ο πρωθυπουργός να έχει άμεση εικόνα.

Συστάσεις και σε Καμμένο

Μόνιμο «αγκάθι», τέλος, αποτελεί η στάση του μικρού κυβερνητικού εταίρου. Όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ περνούν από το «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης.
Ξεχωριστό μήνυμα στον Πάνο Καμμένο έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος τον κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς να…σοβαρευτεί λέγοντας: «ως υπουργός, παρά τις διαφωνίες του, οφείλει να συμπαραταχθεί με την επίσημη θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό».

Πηγή: iefimerida.gr