Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:56
Κόσμος

Το προφίλ των δραστών που αιματοκύλησαν τη Γαλλία






Οκτώ άνθρωποι, τυφλωμένοι από το μίσος, αποφασισμένοι να πεθάνουν. Οκτώ άνθρωποι που ζωσμένοι με εκρηκτικά και οπλισμένοι με Καλάσνικοφ έκαναν, σε χειρουργική ακρίβεια, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Και μέσα σε 23 λεπτά αιματοκύλησαν τη Γαλλία. Και μαζί της, την Ευρώπη.

Οκτώ άνδρες με μια αποστολή: να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Ήθελαν νεκρούς ακόμη και σε ζωντανή σύνθεση. Είχαν θάνατο. Το πέτυχαν. Σκόρπισαν τον τρόμο. Υπό τις εντολές του Ισλαμικού Κράτους, οκτώ τζιχαντιστές χτύπησαν στο Παρίσι. Το προφίλ τους, σχεδόν 24 ώρες μετά το μακελειό, σιγά σιγά αποκαλύπτεται.

Όλοι τους ήταν βαριά οπλισμένοι. Είχαν ο καθένας Καλάσνικοφ και όλοι τους φορούσαν γιλέκο με εκρηκτικά και πυροκροτητή με κουμπί. Στο Bataclan, οι δράστες ήταν από τη Συρία και το Ιράκ, ενώ οι τζιχαντιστές καμικάζι στο Stade de France είχαν στα γιλέκα τους και καρφιά.

Ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Bataclan ήταν Γάλλος. Πρόκειται, σύμφωνα με την Le Point για τον 30χρονο Ισμαήλ Μ. Είχε γεννηθεί στις 21 Νοεμβρίου του 1985 στην Κουνκουρόν, μια περιοχή κοντά σε εκείνη απ’ όπου καταγόταν ο Κουλιμπαλί, ένας από τους δράστες μιας από τις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου, εκείνη στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι.

Ο 30χρονος τρομοκράτης είχε οκτώ καταδίκες για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου από το 2004 έως το 2010. Από το 2010 μπήκε στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών για σχέσεις με τους ισλαμιστές.

Το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα σε έναν από τους καμικάζι στο Stade de France αναφερόταν σε έναν άνδρα που είχε γεννηθεί το 1990 αλλά δεν είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές

 

Πηγή: newsit.gr