Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 14:56
Τοπικά

“Το Ορφανοτροφείο θα ανακτήσει και πάλι τη χαμένη του αξιοπρέπεια”






Την άποψη ότι το Ορφανοτροφείο Βόλου θα ανακτήσει και πάλι τη χαμένη του αξιοπρέπεια και θα επιτελέσει με ευαισθησία και σοβαρότητα το έργο που έχει ως προορισμό, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης ο Δήμος Βόλου. Παράλληλα, απαντά στο θόρυβο που επιχερείται να προκληθεί περί δήθεν ωμής παρέμβασης από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σχετικά με το θόρυβο που επιχειρείται να προκληθεί μέσω των γνωστών δημοσιογραφικών σκουπιδιών της πόλης για το θέμα της διοίκησης του Ορφανοτροφείου Βόλου και περί δήθεν ωμής παρέμβασης από πλευράς της Δημοτικής Αρχής του Βόλου και άλλων τέτοιων γελοιοτήτων, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

  • -Η παρέμβαση του Δήμου Βόλου ούτε ωμή,  ούτε αναίτια είναι, ούτε έχει κίνητρα άλλα από τη διασφάλιση τις διαφανούς και εύρυθμης λειτουργίας ενός Ιδρύματος, για το οποίο εκ του Νόμου έχει οριστεί ελέγχουσα αρχή, δια της αντιδημαρχίας Κοινωνικών Θεμάτων, και που έχει μια ανεκτίμητη κοινωνική σημασία για την πόλη μας. Και αυτή συνίσταται αποκλειστικά και μόνο στην τήρηση της νομιμότητας.
  • -Θα πρέπει όλοι αυτοί που τώρα κραυγάζουν να απαντήσουν στην ίδια την κοινωνία πως είναι δυνατόν ένα Ίδρυμα με μια τόσο σημαντική ακίνητη περιουσία να είναι ελλειμματικό και κάθε λίγο και λιγάκι να απευθύνει εκκλήσεις στα φιλάνθρωπα αισθήματα συμπολιτών, υποβαθμίζοντας το κύρος και την αποδοχή που θα έπρεπε να έχει από το ρόλο που επιτελεί.
  • -Τέλος θα πρέπει η ίδια η κοινωνία να απαντήσει εάν θέλει το Ορφανοτροφείο ένα κλειστό κλαμπ που θα το ελέγχει μια χούφτα ανθρώπων και θα το διοικεί κατά το δοκούν, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα, ή θα είναι ένα Ίδρυμα ανοιχτό στους πολίτες, με κοινωνική λογοδοσία και με δυνατότητες προσφοράς με όρους διαφάνειας και νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η εν κρυπτώ διαχείριση του Ιδρύματος και όσα αυτή συνεπάγεται έχει, μαζί με αυτούς που την επέβαλαν, ημερομηνία λήψης, αυτή της 15ης Φεβρουαρίου, ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Το Ορφανοτροφείο θα ανακτήσει και πάλι τη χαμένη του αξιοπρέπεια και θα επιτελέσει με ευαισθησία και σοβαρότητα το έργο που έχει ως προορισμό”.