Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 20:24
Τοπικά

Προετοιμασμένος ο Δήμος Βόλου για το χιονιά






Ολα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί από το Δήμο Βόλου ώστε να προκύψουν προβλήματα από την κακοκαιρία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως ενημερώνει ο Δήμος Βόλου, έχουν διατεθεί οι αναγκαίες ποσότητες αλατιού και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διατηρηθεί καθαρό το οδικό δίκτυο, ενώ λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών. Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι θα παραμείνουν ανοιχτά δημοτικά κτήρια και κοινωνικές δομές, προκειμένου να φιλοξενηθούν και να προστατευτούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

“Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ολοκληρωτικού παγετού που θα επικρατήσουν τις βραδινές ώρες στις ορεινές και ημιορεινές δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, είναι το κύριο πρόβλημα που οι υπηρεσίες του Δήμου μας καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Για το λόγο αυτό ήδη έχουν διατεθεί οι αναγκαίες ποσότητες αλατιού και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διατηρηθεί καθαρό και ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να μην υπάρξει πρόβλημα στις συγκοινωνίες. Εφιστάται ωστόσο η προσοχή των πολιτών για την επικινδυνότητα του φαινομένου.

Για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών οι πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή της Πολιτικής Προστασίας 2421 0 80959, που εδρεύει στην υπηρεσία Καθαριότητας.

Ακόμη γίνεται γνωστό ότι θα παραμείνουν ανοιχτά δημοτικά κτήρια και κοινωνικές δομές, προκειμένου να φιλοξενηθούν και να προστατευτούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα ανοιχτά θα είναι το Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων, το ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου, το ΚΑΠΗ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στο Δημαρχείο και το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας”.