Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 06:14
Τοπικά

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» για προβοκατόρικο δημοσίευμα!






Με μια ανακοίνωση σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος το ΚΚΕ καταγγέλλει την εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» και την συντάκτριά της (σ.σ. προφανώς την κ. Κατερίνα Τασσοπούλου) που έχει την ευθύνη της ηλεκτρονικής έκδοσης για προβοκάτσια και για δημοσίευμα – λίβελο που διαστρεβλώνει της ανακοινώσεις τόσο της ΛΑΣ, όσο και της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Έχει ενδιαφέρον ο χαρακτηρισμός της συγκεκριμένης συντάκτριας ως έχουσας «ύφος ανακριτή ασφάλειας της δεκαετίας του ’50», ενώ υπογραμμίζεται ότι «Οι αρχισυντάκτες της «Θεσσαλίας» στις συνεχόμενες καταγγελίες μας για αντίστοιχα περιστατικά με την ίδια συντάκτρια αντί να επαναλάβουν για άλλη μια φορά ότι «δεν θα επαναληφθεί» θα πρέπει να αποφασίσουν αν η εφημερίδα τους θα αποκτήσει τον τίτλο μιας κίτρινης φυλλάδας ή αν θα εφαρμόσουν μια στοιχειώδη δημοσιογραφική τουλάχιστον δεοντολογία»

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Θεσσαλία» με ημερομηνία 10/2/2016 και ώρα ανάρτησης 13:40, υπάρχει ένα προβοκατόρικο δημοσίευμα με τον εξίσου προβοκατόρικο τίτλο «Άνω κάτω το ΚΚΕ στο Δήμο».
Στον λίβελο που ακολουθεί, η συντάκτριά του προσπαθεί να χύσει βρωμιά στο ΚΚΕ, αξιοποιώντας ως αποδεικτικό υλικό ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βόλου, από εκείνες που ζέχνουν ακαθαρσίες και μόνο. Η δικαιολόγηση του τίτλου «άνω κάτω το ΚΚΕ» γίνεται από την παραπάνω ανακοίνωση και από την καταγραφή της ώρας κατά την οποία στάλθηκε μια ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ και μια δήλωση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ! Μέσα από αυτά βγάζει το επίσης προβοκατόρικο σενάριο ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ «τράβηξαν το αυτί» στους εκλεγμένους κομμουνιστές στο Σύλλογο ΟΤΑ! Η διαστρέβλωση και η προβοκάτσια βγάζει μάτι. Και αυτό γιατί και οι δύο ανακοινώσεις γράφουν το αυτονόητο: πως πρέπει οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν τη συνδικαλιστική δίωξη και ταυτόχρονα να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η καταστολή της δημοτικής αρχής ώστε να προχωρήσουν σχεδιασμοί με την προβολή δήθεν νέων προσώπων και σχημάτων που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στην υλοποίηση της ίδιας ακριβώς αντιλαϊκής πολιτικής. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, δημοσίευση έχει στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να σπείρει συκοφαντίες για το ΚΚΕ, να μπερδέψει πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά και γενικότερα.
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους στο Δήμο και στους αναγνώστες της εφημερίδας «Θεσσαλία» την προβοκάτσια αυτή απέναντι στο ΚΚΕ.
Η συγκεκριμένη συντάκτρια που έχει την ευθύνη της ηλεκτρονικής έκδοσης της Θεσσαλίας βγάζει για άλλη μια φορά την εμπάθειά της στο ΚΚΕ. Μόλις προχτές με ύφος ανακριτή ασφάλειας της δεκαετίας του ’50 αναφέρθηκε στο Συνδικάτο ΟΤΑ ως «σωματείο που ίδρυσε το ΚΚΕ». Οι αρχισυντάκτες της «Θεσσαλίας» στις συνεχόμενες καταγγελίες μας για αντίστοιχα περιστατικά με την ίδια συντάκτρια αντί να επαναλάβουν για άλλη μια φορά ότι «δεν θα επαναληφθεί» θα πρέπει να αποφασίσουν αν η εφημερίδα τους θα αποκτήσει τον τίτλο μιας κίτρινης φυλλάδας ή αν θα εφαρμόσουν μια στοιχειώδη δημοσιογραφική τουλάχιστον δεοντολογία.