Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024 06:20
Τοπικά

Τάσος Μπατζιάκας: Διαφάνεια και νομιμότητα για το Ορφανοτροφείο






Δήλωση με μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες έκανε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Τάσος Μπατζιάκας, σχετικά με τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Ο κ. Μπατζιάκας τονίζει ότι είναι υποχρέωση του Δήμου Βόλου να διασφαλίσει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στη λειτουργία του Ιδρύματος και πως μόνος στόχος είναι η διασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα.

Η δήλωση έχει ως εξής:

ΜΠΑΤΖΙΑΚΑΣ ΤΑΣΟΣ«Για να ησυχάσουν οι αγωνιούντες, όψιμοι και μη, για την τύχη των εκλογών για νέο ΔΣ στο Ορφανοτροφείο Βόλου, ξεκαθαρίζω ότι ουδεμία πρεμούρα υπάρχει στη Δημοτική Αρχή για τον έλεγχό του, ειμή μόνο προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, με όρους διαφάνειας και πλήρους νομιμότητας.

Αυτό αποτελεί υποχρέωσή μας, απορρέουσα από το Νόμο, αφού ο Δήμος Βόλου είναι εκ του καταστατικού επιβλέπουσα αρχή και αυτό θα πράξουμε, όσο και αν σε κάποιους αυτό δεν αρέσει.

Κατά τα άλλα στις επικείμενες εκλογές 21 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στο ΔΣ. Οι έχοντες δικαίωμα ψήφου ας επιλέξουν τους καλύτερους, αυτούς που θα μπορέσουν να παράξουν, κατά την κρίση τους, το πιο αποτελεσματικό έργο για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα»

Ρεκόρ υποψηφίων

Στο μεταξύ το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα για τη Διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, αποτυπώνεται στο ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής καθώς για πρώτη φορά, οι υποψηφιότητες είναι πολλαπλάσιες των θέσεων Διοίκησης.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου Βόλου από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. και σύμφωνα με το ψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή, υποβλήθηκαν 21 υποψηφιότητες για το 9μελές Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Στο παρελθόν το ενδιαφέρον ανάμειξης με τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου, το οποίο εποπτεύεται από το δήμο Βόλου, ήταν μικρό και οριακά συμπληρώνονταν ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής, οι υποψήφιοι για το 9μελές Δ.Σ. είναι οι: Αγγελος Αγραφιώτης, Στυλιανός Αλεξίου, Μιχαήλ Βαΐου, Παναγιώτα Γεωργακλή, Ιωαν. Γιαννακός, Στέφανος Δαϊνάβας, Νικόλαος Ευδαίμων, Σοφία Ιωάννου, Κων. Κάβουρας, Γιώργος Καλέργης, Θωμάς Λούμας, Χρήστος Μαγκουρίτσας, Κων. Μπάρδας, Πανορέα Ντενέζου, Αποστ. Σταβέλας, Αννα Σταυρακάκη, Μαρία – Αντωνία Τσακανίκα, Κων. Τσακούμης, Λίλη Τσιάντου, Γιαν. Τσατσαρώνης, Σόνια – Φωτεινή Χαρανά.

Από τους ανωτέρω εκλέγονται εννέα σύμβουλοι και η εκλογική προτίμηση εκφράζεται με μέχρι 8 σταυρούς.

Για την εξελεγκτική επιτροπή, υποβλήθηκαν τρεις υποψηφιότητες για τρεις θέσεις και συγκεκριμένα υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Ελένη Κοπάνου, Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου και Νικ. Τσακίρης.

Η ψηφοφορία θα γίνει στο νέο κτίριο του Ορφανοτροφείου, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Χείρωνος και Ορφανοτροφείου στο Βόλο, απέναντι από το 16ο και 30ο Δημοτικό σχολείο Βόλου.