Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 13:03
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκοι χάκερς υποστηρίζουν ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα του υπ. Εξωτερικών [βίντεο]






Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι εξαπέλυσαν Τούρκοι χάκερς.

Οπως υποστηρίζουν οι χάκερς που αυτοαποκαλούνται «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς» κατέβασαν σήμερα Τετάρτη 26.12.2018 την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και το παράρτημα της εθνικής στρατηγικής του υπουργείου.

«Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» ανέφεραν στα μηνύματά τους στο διαδίκτυο αφήνοντας υπονοούμενα για την μικρασιατική καταστροφή.

Οι Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται πως έσπασαν τους κωδικούς και μπήκαν σε ελληνικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, ενώ προαναγγέλλουν επιθέσεις και σε ελληνικά ΜΜΕ «αν συνεχίσει την ίδια τακτική η ελληνική κυβέρνηση».

Οι προκλητικές αναρτήσεις των Τούρκων που ισχυρίζονται ότι χακάρισαν την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, έρχονται μερικές ημέρες μετά τις δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευ. Αποστολάκη ότι  αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα «θα την ισοπεδώσουμε» και του Ελληνα υπ. Αμυνας Πάνου Καμμένου ότι «όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε».

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ξεκαθαρίζει, μέσω κύκλων, ότι τόσο η ιστοσελίδα όσο και τα mail του ουδέποτε έπαψαν να λειτουργούν.

Οι ίδιοι ελληνικοί κύκλοι διαβεβαίωναν επίσης πως αν ποτέ συμβεί κάτι, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.