Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 21:17
Τοπικά

Τους τάραξε στη νομιμότητα, ο Αχ. Μπέος! – Σύλληψη και αυτόφωρο για Τασσοπούλου






Σε δικαστικό σίριαλ εξελίχθηκε σήμερα η διαμάχη μεταξύ του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και της δημοσιογράφου της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», Κατερίνας Τασσοπούλου, που από μηνύτρια βρέθηκε κατηγορούμενη, μετά τη μήνυση που της υπέβαλε ο Δήμαρχος Βόλου για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση.

Πιο συγκεκριμένα γύρω στις 2.30 το μεσημέρι και ενώ επρόκειτο να εκδικαστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, η υπόθεση με μηνύτρια την Τασσοπούλου και μηνυόμενο τον Αχιλλέα Μπέο, άντρες της Ασφάλειας Βόλου τη συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια στην Εισαγγελέα Υπηρεσίας, που την παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωτο Μονομελές, από το οποίο ζήτησε και – ως δικαιούται εκ του Νόμου – έλαβε προθεσμία και έτσι θα δικαστεί το μεσημέρι της Δευτέρας, στη μία το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη μήνυση ο κ. Μπέος είχε προσέλθει στην Αστυνομία αυτοβούλως, ενώ σε αυτή την περίπτωση είχαμε κανονική σύλληψη

Παράλληλα αίτημα αναβολής, για τη δική του υπόθεση, υπέβαλε και ο Αχιλλέας Μπέος, καθώς ο συνήγορός του, κ. Γιώργος Σινέλης, εκδίκαζε υπόθεση στο Εφετείο στη Λάρισα. Το αίτημα έγινε τελικά δεκτό, αφού, όμως προηγουμένως το Δικαστήριο επιδίωξε και προσωπική, εκτός του εγγράφου που προσκομίστηκε, επαφή με τον κ. Σινέλη, που, όμως δεν κατέστη εφικτή. Τελικά η δίκη προσδιορίστηκε για τις 17 Μαρτίου ου 2017.

Σε όλη αυτή τη διάρκεια και ενώ στο χώρο των Δικαστηρίων υπήρχε πλήθος κόσμου, που υποστήριζε είτε τη μία, είτε την άλλη πλευρά, σημειώθηκαν μικροεντάσεις, με αποτέλεσμα ο ο αντιδήμαρχος Περιφερειακών Ενοτήτων, κ Απόστολος Μαλαματίνης να μηνύσει για απειλή και εξύβριση τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, κ. Δημ. Χορταργιά, που συνελήφθη, γύρω στις 5 το απόγευμα, με την αυτόφωρο διαδικασία και κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

 

Το ΠΑΣΟΚ ήταν…εκεί!

Ενδιαφέρουσα και η σύνθεση της ομάδας, που έσπευσε να στηρίξει την κ. Τασσσοπούλου, στην οποία περιλαμβάνονταν εκτός από συναδέλφούς της στην εφημερίδα, η σύζυγος του πρώην Δήμαρχου Σκοτινιώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Νατάσσα Οικονόμου, Φώτης Λαμπρινίδης, Φωτεινή Κοκκινάκη, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φώτης και άλλα στελέχη του συγκεκριμένου πολιτικο-κομματικού χώρου. Άλλωστε συνήγορός της είναι ο κ. Νικ. Μόσχος, που είχε διατελέσει αντιδήμαρχος επί Σκοτινιώτη.

 

Δήλωση Μπέου για τη μήνυση εναντίον της Κ. Τασσοπούλου
Σε δήλωσή του ο Αχ. Μπέος ανέφερε, «Αυτό που έγινε κατά της δημοσιογράφου είναι σύλληψη. Εγώ αυτοβούλως παρουσιάστηκα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Σε ό,τι αφορά την κ. Τασσοπούλου, που είναι γνωστή στην κοινωνία του Βόλου – τώρα την έμαθαν και Πανελλαδικά για τα κατορθώματά της – όπως είχε δικαίωμα – και καλά έκανε αφού θεώρησε ότι θίχτηκε – να κάνει μήνυση, έτσι έχω δικαίωμα κι εγώ να κάνω μήνυση, γιατί θεώρησα ότι θίχτηκα.
Θα δούμε όμως την αρμόδια εισαγγελέα σήμερα που συμβαίνει να είναι η ίδια, τι απόφαση θα πάρει όταν θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να κρατηθεί ή να αφεθεί ελεύθερη, για να δούμε αν οι πολίτες σε ένα κράτος δικαίου, έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Εγώ δήλωσα ότι ο κόσμος μου δίνει δύναμη και ελπίζω να μου δώσει και ο Θεός δύναμη. Αυτό το απόστημα της διαπλοκής και της παρεΐτσας σ’ αυτή την πόλη, έχει αρχίσει να σπάει. Έχω τη δύναμη και θα το φτάσω μέχρι τέλους. Οι απατεώνες της πολιτικής και μια μερίδα δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων που λυμαίνονταν αυτή την πόλη, φτάνουν στο τέλος.
Εγώ έχω τη δύναμη να πάω στον Άρειο Πάγο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, να δούμε αυτοί… Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Η πόλη γύρισε σελίδα, είτε το θέλουν, είτε όχι».

 

Απάντηση στην Ένωση Συντακτών

Νωρίτερα  ο Δήμαρχος Βόλου με δήλωσή του έδωσε σκληρή απάντηση στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Θαυμάζω  το θράσος του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Δημήτρη Χορταργιά, που παραδίδει μαθήματα δεοντολογίας, ήθους και συμπεριφοράς, υπερασπιζόμενος, με δημόσιες ανακοινώσεις, μια συνάδελφό του, την οποία ο ίδιος έχει παραπέμψει στο Πειθαρχικό συμβούλιο του σωματείου του για την απεργοσπαστική – αντισυναδελφική της στάση στην πρόσφατη απεργία που προκηρύχτηκε στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ». Απεργία, μάλιστα, που αφορούσε την απαράδεκτη απόλυση άλλου συναδέλφού τους, που δεν δέχθηκε να συμμορφωθεί στις επιθυμίες της εργοδοσίας της κατά τα άλλα δημοκρατικής εφημερίδας για εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Η υποκρισία και η ανευθυνότητα στην αποθέωσή τους.

Σε ό,τι δε αφορά τον ίδιο, ελπίζω να έμεινε ικανοποιημένη η γνωστή εργοδότριά του, πρόεδρος του ΤΕΕ, και να μην πάει χαμένος τόσος κόπος να γράψει ένα τέτοιο λίβελλο εναντίον μου, μνημείο αντιδημοκρατικής και αντιδημοσιογραφικής αντίληψης. Τελικά σε αυτή την πόλη όλα διαπλέκονται τόσο, μα τόσο, πολύ… βέβαια μέχρι να σπάσει το σπυρί. Και όπως όλοι έχουν καταλάβει δεν πρόκειται να κάνω πίσω.»

 

Η ΠΟΕΣΥ

Χθες εξ άλλου, και μετά την Ένωση Συντακτών, ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομποσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Για πολλοστή φορά, ο Αχιλλέα Μπέος εξαπέλυσε μια κατά την εκτίμησή μας απαράδεκτη, χωρίς αρχές και ήθος, επίθεση εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίοι «τολμούν» να ασκούν κριτική στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία πλέον δεν εκπροσωπεί.

Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο με την κατά την άποψή μας μας χυδαία επίθεση στο πρόσωπο της συναδέλφου Κατερίνας Τασσοπούλου, η οποία έχει μακρόχρονη παρουσία στο επάγγελμα και κρίνεται καθημερινά από τους αναγνώστες της εφημερίδας «Θεσσαλία» όπου εργάζεται επί σειρά ετών.

Οι ισχυρισμοί του με λεξιλόγιο νύχτας και χαμαιτυπείου, που εκστόμισε εναντίον της συνάδελφου σε μεσημβρινή εκπομπή της TRT, αποδεικνύουν περίτρανα την προσπάθεια του Αχ. Μπέου να επιβάλει τη δημοσιογραφική σιωπή μέσα από καθαρά αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Το εντυπωσιακό είναι ότι φιλοξενείται σε τηλεοπτικά παράθυρα (με ποια ιδιότητα άραγε;) και εκστομίζει αναπόδεικτες ύβρεις, στοχοποιώντας οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του και δεν του αρέσει.

Υπενθυμίζουμε, ότι η διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας ζήτησε πάρα πολλές φορές, όπως και πρόσφατα, αλλά ποτέ δεν της δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή μελών της με τα ταμεία του δήμου Βόλου, όπως δημόσια έχει ισχυριστεί κατ’ επανάληψη ο Αχ. Μπέος… Είναι προφανές με τη τακτική της λασπολογίας και της συκοφαντίας επιδιώκει να πλήξει επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι δεν του είναι αρεστοί!

Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο την τακτική αυτή του Αχ. Μπέου, όχι μόνο απέναντι σε δημοσιογράφους, αλλά και απέναντι σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων της πόλης, οι οποίοι έχουν πέσει κατά καιρούς «θύματα» της συμπεριφοράς του αυτής.

Με τον τρόπο αυτό η δημοκρατία στο Βόλο δέχεται πλήγματα και διαβεβαιώνουμε ότι η ενημέρωση δεν θα πέσει θύμα κανενός, όπως δεν έπεσε θύμα τόσα χρόνια. Το απαράδεκτο και ζοφερό κλίμα στην ιστορία της τοπικής δημοσιογραφίας -η οποία δέχεται επιθέσεις από τον Αχ. Μπέο και τη σημερινή δημοτική αρχή- στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί την ελεύθερη ενημέρωση, δεν θα επιτρέψουμε να εδραιωθεί στην πόλη. Όσοι σκέφτονται και λειτουργούν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε βάρος θεμελιωδών και συνταγματικών δικαιωμάτων θα μας βρουν με κάθε τρόπο απέναντι τους!»