Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:27
Τοπικά

Τοποθετήθηκαν 50 ειδικοί κάδοι ανακύκλωση γυαλιού






Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των 50 ειδικών κάδων για την ανακύκλωση γυαλιού σε επιλεγμένα σημεία στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας και τις Δημοτικές Ενότητες. Το προσεχές διάστημα θα αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών για την ανακύκλωση γυαλιού από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, με στόχο το εγχείρημα να έχει επιτυχία.

Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση της ανακύκλωσης στον Δήμο Βόλου και στο γυαλί, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα να αναφέρει πως «πλέον οι 50 μπλε κώδωνες έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σημεία που επελέγησαν. Κυρίως, βρίσκονται πλησίον καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους» προσέθεσε η ίδια.
Να αναφερθεί ότι στον Βόλο έχουν τοποθετηθεί 17 κώδωνες, στη Νέα Ιωνία 8, στη Νέα Αγχίαλο 6, στην Πορταριά 10, στην Αγριά 7 και στην Αισωνία 2.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται την καλοκαιρινή περίοδο να παραληφθούν από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης επιπλέον 14 κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε Αλυκές, Άναυρο και Άλλη Μεριά.