Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 08:07
Τοπικά

Καλλικράτης και στη Μαγνησία για τα υποθηκοφυλακεία






Τα πάνω κάτω στη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων της Μαγνησίας από το νομοσχέδιο που έφερε σε διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν εγκριθεί, η εφαρμογή του θα οδηγήσει σε συγχώνευση του συνόλου των υποθηκοφυλακείων της ηπειρωτικής Μαγνησίας σε ένα στο Βόλο, με αδιευκρίνιστο να παραμένει το ενδεχόμενο αν υπάρξει διαφορετική πρόβλεψη για τα υποθηκοφυλακεία των νησιών ή θα συγχωνευτούν κι αυτά με του Βόλου.

Στη Μαγνησία λειτουργούν συνολικά δέκα υποθηκοφυλακεία και λειτουργούν σε Βόλο, Βελεστίνο, Αλμυρό, Σούρπη, Ζαγορά, Μηλιές, Αργαλαστή, Σκιάθο, Σκόπελο και Νηλεία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα μεταφερθεί στα Δικαστήρια Βόλου.

Η εφαρμογή του Καλλικράτη εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο όσον αφορά στο αρχείο των υποθέσεων των υποθηκοφυλακείων, που θα πρέπει να μεταφερθεί στο Βόλο και ως εκ τούτου να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος, όσο και σχετικά με τη μεγάλη γεωγραφική ενότητα που θα καλύπτει η δημιουργία του νέου, με αποτέλεσμα να μπαίνει επιτακτικά το θέμα των μετακινήσεων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το σχέδιο νόμου καταγράφει τα νέα έμμισθα υποθηκοφυλακεία, τα οποία πανελλαδικά είναι τα εξής: Αγρινίου, Αθηνών Β’, με έδρα το Περιστέρι, Αθηνών Γ’, με έδρα το Κορωπί, Αλεξανδρούπολης, Αμφισσας, Αργοστολίου, Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Δράμας, Εδεσσας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λαμίας, Λάρισας, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Μυτιλήνης, Νάξου, Ξάνθης, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Πύργου, Ρεθύμνου, Σερρών, Σπάρτης, Σύρου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας και Χαλκίδας.