Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Σεπτέμβριο η πρώτη απευθείας πτήση Αθήνα – Πεκίνο






Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσουν οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις στη γραμμή Αθήνα-Πεκίνο, οι οποίες θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 2ο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Πόλεων στο Πεκίνο.

Επισήμανε ότι το 2017 είναι έτος πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας και η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και πρότεινε την υλοποίηση προγραμμάτων ανταλλαγών φοιτητών και μαθητών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οπως είχε κάνει γνωστό η «Κ» , η Cosco Shipping, έχει υπογράψει συμφωνία με την China Eastern Airlines, την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, προκειμένου να μεταφέρει με ναυλωμένες πτήσεις απευθείας από κινεζικές πόλεις γκρουπ Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Τα γκρουπ αυτά θα επιβιβάζονται στα κρουαζιερόπλοια που ξεκινούν ταξίδια από τον Πειραιά για το Αιγαίο αλλά και την Αδριατική και τη Μεσόγειο.

Η έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Ελλάδος και Κίνας θεωρούνται υψηλής πραγματικής και σημειολογικής σημασίας για τη συνεργασία των δύο χωρών. Αποτελούν δε δεδηλωμένο στόχο της κινεζικής οικονομικής διπλωματίας παρά την αμφισβητούμενη από μερικές πλευρές οικονομική βιωσιμότητά τους τουλάχιστον για την ώρα.

 

 

Πηγή: H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ