Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:39
Τοπικά

Τον Ιούλιο το παζάρι στο Βόλο- Νέα κανονιστική στο δημοτικό συμβούλιο






H έκδοση κανονιστικής απόφασης για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρις στην περιοχή πίσω από το Πανθεσσαλικό στάδιο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαΐου. Νωρίτερα για το θέμα θα έχουν αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Η έκδοση της κανονιστικής αφορά τον τρόπο λειτουργίας της εμποροπανήγυρις αλλά και τους κανόνες που πρέπει να τηρηθούν ως προς την υγιεινή και την αισθητική του χώρου.
Συνολικά 332 είναι τα περίπτερα που θα διατεθούν καθώς επίσης και 20 θέσεις για επιχειρήσεις. Η εμποροπανήγυρις θα λειτουργήσει από 1 ως 20 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό προβλέπονται και οι δύο ημέρες για την εγκατάσταση και απεγκατάσταση των εμπόρων.
Παράλληλα θα διατεθούν 12 θέσεις για περίπτερα και 15 θέσεις για μικροπωλητές που θα πωλούν παραδοσιακά είδη στην είσοδο.

Στα 332 τα περίπτερα- τέλος χρήσης
Τα περίπτερα της Εμποροπανήγυρης ανέρχονται σε 332 συμπεριλαμβανομένων 20 θέσεων, για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων (λουκουμάδων, χαλβάδων).
Στον ανωτέρω συνολικό αριθμό των περιπτέρων προβλέπονται και 12 θέσεις διαστάσεων 3Χ9 μ. για την εγκατάσταση ψησταριών. .
Κατά την κρίση της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης θα χορηγηθούν μέχρι 15 άδειες – θέσεις σε μικροπωλητές για την πώληση παραδοσιακών ειδών στις εισόδους της Εμποροπανήγυρης (καλαμπόκι, κάστανο, τυποποιημένα μαντολάτο & παστέλι, «μαλλί της γριάς» κλπ., για τις οποίες θέσεις κατατίθενται αιτήσεις.

Στην κανονιστική ορίζεται το τέλος χρήσεως του κάθε χώρου το οποίο θα καταβληθεί στο Δήμο Βόλου, ορίζεται ως εξής:
-Περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας: 180€
-Γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας: 200€
-Περίπτερα χαλβάδων-λουκουμάδων: 400€
-Θέσεις ψησταριών: 1100 €
Η τιμή εκκίνησης του Λούνα Παρκ ορίζεται στα 45.000 €
Το Δημοτικό Συμβούλιο δύναται να αναπροσαρμόζει κατ’ έτος τα τέλη χρήσεως λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα επιβαρύνονται και με τις δαπάνες κατασκευής των περιπτέρων.

Τα περίπτερα για την εγκατάσταση των εμπόρων και τη λειτουργία επιχειρήσεων λουκουμάδων και χαλβάδων της εμποροπανήγυρης θα έχουν διαστάσεις 3Χ3, ενώ τα περίπτερα για την εγκατάσταση ψησταριών θα έχουν διαστάσεις 3Χ9 (με ξεχωριστή τέντα).