Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:15
Τοπικά

Βόλος: Στο συνδικαλιστικό «εδώλιο» ο πρόεδρος του Δκηγορικού Συλλόγου από συναδέλφους του






Στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρου Γαϊτάνη και στις δηλώσεις του που έκανε σε μέσα ενημέρωσης περί «συνδικαλιστικής αλητείας» απαντούν με ανακοίνωσή τους έξι δικηγόροι μέλη του Συλλόγου. Τα έξι μέλη αναφέρουν πως ήταν κατάπτυστη η αναφορά του κ. Γαϊτάνη και τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποτυχία ψήφισης του προϋπολογισμού.
Η ανακοίνωση των έξι δικηγόρων:
«Με βάση δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ.Β., το οποίο αφορά δήθεν παραποίηση πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κατά τη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 2016 και της κατάπτυστης αναφοράς του περί «συνδικαλιστικής αλητείας», δηλώνουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για το περιεχόμενο της δήλωσης, το οποίο και αποκρούουμε ως παντελώς ανακριβές και απαξιωτικό για όλα τα μέλη του Δ.Σ.Β..
Κατά τη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 2016 καταψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός του Συλλόγου για το έτος 2015, με ψήφους 6 προς 5, γεγονός άλλωστε που έγινε άμεσα γνωστό σε όλους τους συναδέλφους, χωρίς φυσικά κάποιος να εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση ως προς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Επιπλέον στις 19.04.2016 κατατέθηκε στη Γραμματεία του Συλλόγου το με αριθμ πρωτ. 193/2016 έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων “Επειδή ο απολογισμός 2015, ο οποίος έφερε αρνητικό πρόσημο, καταψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ., κατά τη συνεδρίασή του στις 4 Απριλίου 2016, ενώ έως και σήμερα δεν έχει έρθει προς ψήφιση ο προϋπολογισμός του”. Επί της σχετικής αναφοράς στο ως το ως άνω έγγραφο, ουδεμία αντίρρηση υπήρξε, καθώς φυσικά ουδείς θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ακρίβεια του περιεχομένου του.
Παρά την πάροδο σαράντα και πλέον ημερών από τη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 2016, χωρίς κάποια αμφισβήτηση της σχετικής απόφασης καταψήφισης του απολογισμού – το οποίο άλλωστε αποτελούσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου όλο αυτό το χρονικό διάστημα – για πρώτη φορά με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου «επιστρατεύτηκε» η δήθεν παρουσία δωδέκατου μέλους στο επίμαχο συμβούλιο, ώστε να προκύψει δήθεν ισοψηφία, σε πλήρη βέβαια αντίθεση με την αλήθεια και τα τηρηθέντα πρακτικά.
Είναι πρωτοφανές στα χρονικά του Συλλόγου μας ο Πρόεδρος να αμφισβητεί, και μάλιστα μετά την πάροδο τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο έχει στα χέρια του τα σχετικά πρακτικά, την εγκυρότητά τους. Με τον τρόπο αυτό στιγματίζεται ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο στην κοινωνία του Βόλου με σκοπό να αποσεισθεί η ευθύνη του Προέδρου από την παταγώδη αποτυχία εκτέλεσης του ψηφισθέντος προϋπολογισμού του παρελθόντος έτους, προβαίνοντας μάλιστα με τον τρόπο αυτό σε απαράδεκτες και πρωτοφανείς μικροπολιτικές ενέργειες.
Ελπίζουμε, ότι την ύστατη αυτή ώρα ο Πρόεδρος του ΔΣΒ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αναλάβει τις ευθύνες του, ανακαλώντας τις σχετικές δηλώσεις και αποκαθιστώντας την αλήθεια.
Βόλος, 13.05.2016
Ερασμία Καλαφάτη, Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου
Ελευθέριος Σολιδάκης, Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου
Χρύσα Κλεφτάκη, Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου
Μαρία Ξυφώλη, Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου
Σωκράτης Κόκκαλης, Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου
Αλέξανδρος Κατσιακιώρης, Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου»