Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:10
Τοπικά

Τι είπε ο Κούγιας στην κατάθεσή του για τον Αχιλλέα Μπέο






Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε σήμερα το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του Koriopolis.

Ο Κούγιας ανέφερε αρκετά πράγματα για το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως κάτι επιβαρρυντικό για τον Αχιλλέα Μπέο

 

Τι ακριβώς είπε ο Αλέξης Κούγιας για τον Αχιλλέα Μπέο:

  • «Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, το 2011, νόμιζα ότι τελείωσαν τα βάσανά μου. Το 2012 όμως, που μπήκαμε στα πλέι οφ για την άνοδο, μαζί με τον Πλατανιά, την Καλλονή και την Καλλιθέα, μου στείλανε τον Αμπάρκιολη, τον Ιωαννίδη και τον Κάμπαξη. Έκαναν όργια εναντίον μας (σ.σ. της Παναχαϊκής). Αδικούσαν και την Καλλονή, με την Καλλιθέα σε άλλα ματς και φαινόταν ότι σκοπός ήταν ένας, να ευνοηθεί ο Πλατανιάς. Τότε ήταν που πήγα και στο σπίτι του Δούρου στην Κόρινθο και του άρπαξα το τηλέφωνο και είδα κλήσεις από τον Πιλάβιο και τον Κουρίδη. Τότε ο Μπέος κι ο Τσακογιάννης ήταν στη φυλακή. Άρα, άλλοι ήταν αυτοί που επηρέαζαν».
  • «Εκτός από τους Χαρακτηρισμούς που έχει κάνει για μένα, δεν έχω κάτι άλλο εναντίον του σε προσωπικό επίπεδο. Υποπτεύομαι, αλλά συγκεκριμένα περιστατικά δεν έχω. Μόνο την κασέτα που μου έδωσε ο Πατέρας».
  • «Ο Μπέος, ο Τσακογιάννης κι ο Παπαδόπουλος, δυνατότητα να ορίσουν διαιτητές, δεν είχαν ποτέ. Θα μπορούσαν ίσως να επηρεάσουν, αλλά δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό να καταθέσω. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι όλο το κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι. Μετά κατάλαβα τι γινόταν στην ΕΠΟ, όταν γνώρισα τον Σαρρή, τον Κουρίδη και τους υπόλοιπους.
  • Όταν ήρθε ο Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο, όλο το σύστημα Πατέρα, το σύστησε ο ίδιος ο Πατέρας στον Μαρινάκη».
  •  «Ο Μπέος ήταν σαν διεκδικούμενη νύφη από τον Πατέρα και τον Μαρινάκη. Βρέθηκε σε διασταυρωμένα πυρά. Έχει αδικήσει τη δημόσια εικόνα του, δεν υπολογίζει τίποτα σε αυτά που λέει. Δεν γνωρίζω ποια είναι η εγκληματική οργάνωση για την οποία κατηγορείται, ούτε αν έστησε αγώνες για το στοίχημα γνωρίζω. Το υποπτεύομαι, περνάει από το μυαλό μου, αλλά δεν το γνωρίζω…”.