Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:59
Τοπικά

Τιμητική εκδήλωση για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου στο Μουσείο Μπενάκη






Το Μουσείο Μπενάκη με μια σειρά από τιμητικές εκδηλώσεις στοχεύει να προβάλει το έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί οργανισμοί της ελληνικής περιφέρειας για τη μελέτη και την ανάδειξη του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οργανώνει και φέτος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, εκδήλωση αφιερωμένη στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 και ώρα 19:30.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η αναγνώριση της πολιτιστικής προσφοράς του Μουσείου της Πόλης του Βόλου, μέσα από την συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, την έρευνα και την προβολή του πολιτισμού της πόλης του Βόλου, εντός και εκτός της Ελλάδας.

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, είναι το πρώτο και μοναδικό έως αυτή τη στιγμή σύγχρονο Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα. Φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο, όπου θα εκτίθενται οι ιστορίες ζωής των ανθρώπων της πόλης μαζί με τα υλικά τεκμήρια της δραστηριότητάς τους. Επιδιώκει να γίνει μουσείο για τους ανθρώπους και με τους ανθρώπους της πόλης, προσβλέποντας στη συγκρότηση του κοινού παρόντος, αλλά και σε δημιουργικές διεξόδους για το μέλλον.

Για την ιστορία, την προσφορά και τις δράσεις του Μουσείου της Πόλης του Βόλου στην τιμητική εκδήλωση του Μουσείου Μπενάκη θα μιλήσουν οι:

Ρίκη Μπουσχότεν, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΙΑΚΑ για το Μουσείο Πόλης,

Ιουλία Πεντάζου, Δρ Ιστορικός – ειδικός στις πολυμεσικές εφαρμογές, συν- επιμελήτρια της πρώτης μεγάλης περιοδικής έκθεσης του Μουσείου “Βόλος – Νέα Ιωνία: τόσο μακριά τόσο κοντά” και

Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Αρχιτέκτων, σκηνοθέτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος “Σχεδιάζοντας το Μουσείο της Πόλης του Βόλου”.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Olivier Descotes, Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη και

Αίγλη Δημόγλου, Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλης του Βόλου

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.