Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη συνεδριάζει ξανά το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες -Αναμένεται η οριστική απόφαση






Την Τετάρτη συνεδριάζει ξανά η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χθες ολοκληρώθηκε η διάσκεψη λίγο μετά τις 21:30 χωρίς να προχωρήσουν σε ψηφοφορία για κανένα από τα κρίσιμα θέματα. Αύριο πάντως αν δεν τεθούν άλλα νομικά ζητήματα, θα προχωρήσουν σε ψηφοφορία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δόθηκε σκληρή μάχη επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τετράωρη συνεδρίαση, μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης από τον κ. Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος επέμεινε στην συνταγματικότητα του νόμου Παππά αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που τον συνόδευσαν, άρχισαν οι τοποθετήσεις των μελών του ΣτΕ αλλά και των αντιπροέδρων.

Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο, ήταν αυτό των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ αλλά και της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων αυτών στον υπουργό Επικρατείας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επόμενη διάσκεψη – 5η κατά σειρά – που έχει οριστεί για την Τετάρτη στις 17:30 το απόγευμα, οι δικαστές θα συνεχίσουν τις τοποθετήσεις τους, με κυριότερο άξονα τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που χορηγήθηκαν βάσει του νόμου Παππά.

Ο περιορισμένος αριθμός των αδειών απασχολεί έντονα τους συμβούλους της Επικρατείας, με κάποιους δικαστές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο το ΣτΕ να αποστείλει προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γεγονός που ,όμως, δεν φαίνεται πολύ πιθανό λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που θα είχε μία τέτοια εξέλιξη.

Πηγή: iefimerida.gr