Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:17
Τοπικά

Την αλήθεια για τον Καρεκλίδη και τις επιταγές πολιτικών και εργολάβων είπε ο Αχ. Μπέος – Τι δέχθηκε το Δικαστήριο και τον αθώωσε – Εκνευρισμός Καρεκλίδη






Αθώος της κατηγορίας της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που κατηγορούνταν για το αδίκημα αυτό μετά από μήνυση του εκδότη, Γιώργου Καρεκλίδη. Η υπόθεση αφορούσε αποκαλύψεις του κ. Μπέου, σε συνέντευξη Τύπου προ έτους, περίπου, για συναλλαγές του κ. Καρεκλίδη με εργολάβους δημοσίων έργων και πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα επιταγές ευκολίας, που ο εκδότης προεξοφλούσε.

Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι τα στοιχεία που ο κ. Μπέος παρουσίασε είναι αληθή και συνεπώς δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, ωστόσο του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, για την κατηγορία της εξύβρισης και συγκεκριμένα για χαρακτηρισμούς που απέδωσε στον Γ.  Καρεκλίδη, όπως δημοσιογραφικό σκουπίδι, απατεώνας κ.α.

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του Εισαγγελέα της έδρας, στη διάρκεια της αγόρευσής του, που αναφερόμενος στο χαρακτηρισμό του κ. Μπέου στον κ. Καρεκλίδη σαν «δημοσιογραφικό σκουπίδι», διερωτήθηκε γιατί τον αποκάλεσε έτσι, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν είναι δημοσιογράφος». Η Εισαγγελική επισήμανση φαίνεται ότι δυσαρέστησε σφοδρά τον επιχειρηματία – εκδότη, που σηκώθηκε από τη θέση του και αφού συνομίλησε, με εμφανή σημάδια εκνευρισμού, με το συνήγορο του, Νίκο Μόσχo, πρώην αντιδήμαρχο του Πάνου Σκοτινιώτη, αποχώρησε από την αίθουσα και δεν επανήλθε.

Ο κ. Μπέος άσκησε έφεση κατά της απόφασης (να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει τετράμηνη φυλάκιση) .