Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 10:21
Τοπικά

Τζούλια Τσαλίκη: Το δυστύχημα για την Μαγνησία είναι ότι είναι παρούσα η Κολυνδρίνη – Υπάρχει και η αξιοπρέπεια της παραίτησης






Απάντηση – κόλαφο στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη έδωσε η περιφερειακή σύμβουλος , κα Τζούλια Τσαλίκη για το θέμα της καύσης RDF, υποδεικνύοντας της μάλιστα να ακολουθήσει το δρόμο της αξιοπρέπειας και να παρατηθεί.

Η ιδιαίτερα σκληρή δήλωση της κ. Τσαλίκη ήρθε μετά της δηλώσεις της γνωστής Κολυνδρίνη, ότι η περιφερειακή σύμβουλος υποκρίνεται όταν αναζητά αποφάσεις υπέρ της ΑΓΕΤ τις οποίες ψήφισε, καθώς επίσης και πως η μόνη της παρουσία στο Νομό είναι μέσω των ερτζιανών καθώς δεν εμφανίζεται ούτε στα περιφερειακά συμβούλια, δηλώσεις που η κ. Τσαλίκη χαρακτήρισε και ως χυδαίες προσωπικές επιθέσεις και έλλειψη αντοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες.

 Η ανακοίνωση της Τζ.Τσαλίκη, έχει ως εξής:
«Από τις απαντήσεις της συνάγεται ότι ενώ γνώριζε για το RDF, δεν έφερε καμία αντίρρηση και κυρίως δεν έκανε ποτέ έλεγχο και δεν προστάτευσε την δημόσια υγεία.

Πανικόβλητη, γιατί πιάστηκε με το αρνί στην πλάτη, στο θέμα της ΑΓΕΤ, η κ. Κολυνδρίνη αναγκάστηκε να εμφανίσει το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό που χαρακτηρίζεται από χυδαίες προσωπικές επιθέσεις και έλλειψη αντοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Με τις σοβαρές και τεκμηριωμένες ερωτήσεις μας αναγκάσαμε την κ. Κολυνδρίνη, αλλά και συνολικά την περιφερειακή διοίκηση, να αυτοδιαψευστεί σε σχέση με τις αρχικές ανεύθυνες, λαϊκίστικες και υποκριτικές ανακοινώσεις της για το ζήτημα της ΑΓΕΤ.

Και πως απαντά; Με θράσος χιλίων πιθήκων μας εγκαλεί για αυτό που η παράταξή της ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ το 2013 και που στην πρώτη ανακοίνωσή της έκανε πως δεν ήξερε.

Όμως, κουβέντα για αυτό για το οποίο που προκλήθηκε όλος ο θόρυβος, δηλαδή την τελευταία τροποποίηση της ΑΕΠΟ την οποία γνώριζε πριν εγκριθεί. Η επίμαχη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απεστάλη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με το υπ. Αριθμ. 50864/17-11-2016 έγγραφο του Υπουργείου Ενέργειας. Αυτό το έγγραφο και τη συνημμένη μελέτη ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ποτέ.

Η κ. Κολυνδρίνη φοβάται τη συντεταγμένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και τις γραπτές απαντήσεις που υποχρεούται να δώσει και αποδίδεται σε ένα ρεσιτάλ ασυναρτησίας και ψευδολογίας, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, εμπλέκοντας άλλα ζητήματα για τα οποία θα λάβει απαντήσεις που δεν θα της αρέσουν καθόλου.

Αλλά δεν θα πέσουμε στην παγίδα να φύγουμε από αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τους πολίτες της Μαγνησίας. Κι αφού κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα:

  1. Υποβάλλατε αίτηση θεραπείας για την αλλαγή της ΑΕΠΟ του 2014 όπως είχατε το δικαίωμα;
    2. Έχετε συγκροτήσει τα Κλιμάκια Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Ν. 4014/2011 όπως ισχύει;
    3. Έχετε, μετά την ΑΕΠΟ του 2014 προβεί σε ελέγχους στην εταιρία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ όπως οφείλατε;
    4. Ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων είτε από τα Κλιμάκια Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες; Καταθέστε τις σχετικές εκθέσεις.
    5. Γιατί αφήσατε σε πέσει αχρηστία, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα που από το 2009, κατέγραφε τις εκπομπές των αερίων ρύπων της ΑΓΕΤ σε πραγματικό χρόνο και ήταν συνδεδεμένη με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Ποιόν προστατεύσατε με αυτήν την παράλειψή σας;

Επιπλέον επικαλείται υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, χωρίς να καταλαβαίνει ότι έτσι κλείνει το μάτι στους τυχόν παραβάτες και παραδέχεται ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Σε αυτή την περίπτωση και όταν κάποιος δηλώνει αδυναμία να επιτελέσει το έργο του, υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της παραίτησης».