Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 00:11
Τοπικά

Στον Δήμο Βόλου το βραβείο της καλύτερης συνδιοργάνωσης ECOMOBILITY






Το Βραβείο για την καλύτερη συνδιοργάνωση στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2015-16, απονεμήθηκε στον Δήμο Βόλου στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2016-17 και σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 οι ομάδες μαθητών του 5ου Γυμνασίου (Evomobolity) και του E.E.E.E.K. Βόλου (Freemobility) συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους και τις διευθύντριες των δύο σχολείων παρέδωσαν το βραβείο στον Δήμαρχο Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εκστρατείας απονεμήθηκαν:

Εκστρατεία ECOMOBILITY:

-Βραβείο Εργασίας για την Οικολογική Μετακίνησης

3ο βραβείο: 5ο Γυμνάσιο Βόλου

Εκστρατεία FREE MOBILITY:

-Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης

2ο βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου

-Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης

2ο βραβείο ΕΕΕΕΚ Βόλου

-Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης

1ο βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου και

το Βραβείο για την καλύτερη Συνδιοργάνωση στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2016-17, απονεμήθηκε στον Δήμο Βόλου, με δεύτερο τον Δήμο Ελευσίνας και τρίτο τον Δήμο Διονύσου.

Η παράδοση του βραβείου στον Δήμο Βόλου έγινε παρουσία του αιρετού Δημάρχου Βόλου και επικεφαλή της παράταξης πλειοψηφίας “Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική” Αχιλλέα Μπέου, της αντιδημάρχου παιδείας και πολιτισμού κ. Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή και του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Αθανάσιου Σταυρίδη.

 

Από την πλευρά του ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στα άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ειδική διαδρομή ΑμεΑ που θα κατασκευαστεί στο κέντρο της πόλης και θα εξυπηρετεί την απρόσκοπτη και ασφαλή  μετακίνηση τους, τονίζοντας πως “χρειάστηκαν δεκαετίες ώστε η πόλη μας, ο Βόλος, να  ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας. Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο περιθώριο. Σεβόμαστε χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όλους τους πολίτες και γι’ αυτό υλοποιούμε έργα που θα καταστήσουν τον Βόλο μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και στον τομέα αυτό”.

 

Ο ίδιος επισήμανε πως εκτός της ειδικής διαδρομής, σε όλες τις παιδικές χαρές – υπάρχουσες και προς κατασκευή – θα υπάρξει πρόληψη ώστε να υπάρχει πρόσβαση, ειδική σήμανση αλλά και ειδικά παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Υπενθυμίζεται πως η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2016-17 διοργανώνεται από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.