Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:04
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Αν δεν παραιτηθείς μέχρι αύριο το πρωί, θα σε διαγράψω






«Αν μέχρι αύριο το πρωί (σ.σ. εννοεί το πρωί της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου) ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν παραιτηθεί από βουλευτής, τότε θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αντιμετωπίζεται σαν ξένο σώμα και μάλιστα όταν μπήκε στην αίθουσα δεν αντάλλαξε ούτε καλημέρα με τους υπόλοιπους.

Κάθισε απέναντι από τον Πάνο Καμμένο και κοίταζε συνεχώς το κινητό του, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει έτσι την έκδηλη αμηχανία.

kammenos04
Στην ΚΟ ο βουλευτής αναμένεται να κληθεί να απαντήσει εάν αυτή την φορά θα κάνει πράξη την δέσμευσή του για παραίτηση και επιστροφή της έδρας στο κόμμα ή αν θα αλλάξει τελευταία στιγμή τις αποφάσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος έδωσε νέα ολιγοήμερη παράταση στην παραίτησή του, εως την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπερ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

kammenos02

Από την άλλη πλευρά συνεργάτες του Πάνου Καμμένου μιλώντας στο protothema.gr δεν απέκλειαν ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Παπαχριστόπουλου εάν η πλειοψηφία της ΚΟ το απαιτήσει στην σημερινή συνεδρίαση.

Εκτός αυτού, σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

kammenos03

Υπενθυμίζεται πως σε εάν ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί τότε η έδρα του πηγαίνει στον κ. Τέρενς Κουίκ που είναι πιθανό να την κρατήσει και να ανεξαρτητοποιηθεί. Σε αυτό το ενδεχόμενο η ΚΟ των ΑΝΕΛ μένει με πέντε βουλευτές. Οι 4 έχουν εκλεγεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου και ο Αριστείδης Φωκάς με την Ενωση Κεντρώων. Η 2η παράγραφος του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ως κατώτατο όριο διατήρησης ΚΟ τους 5 βουλευτές, αρκεί όμως αυτοί να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

«O ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης παρέπεμψε το ζήτημα στην επιστημονική υπηρεσία υπογραμμίζοντας ότι θα σεβαστεί απόλυτα την γνωμοδότησή της.

 

 

Πηγή: protothema.gr