Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:17
Άλλες Ειδήσεις

Τα 20 πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο για να παντρευτείς -Ανάμεσά τους δύο ελληνικά νησιά






Μπορεί το να ενώσουν, με τα δεσμά του γάμου, τη ζωή τους δυο άνθρωποι να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις ωστόσο τα …δύσκολα αρχίζουν αμέσως μετά: Ποιος είναι ο ιδανικός προορισμός για τον μήνα του μέλιτος;

Εντάξει, μπορεί πλέον να μην είναι μήνας αλλά συνήθως μια εβδομάδα, αλλά το συγκεκριμένο ταξίδι αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους νεόνυμφους που ξεκινούν μαζί, τη νέα τους ζωή. Οι περισσότεροι συνηθίζουν να επιλέγουν κάποιον εξωτικό προορισμό και να κρατήσουν πανέμορφες εικόνες.

Τα νησιά αποτελούν μια από τις πλέον διαδεδομένες και σίγουρες λύσεις για επιτυχία. Η U.S. News & World πραγματοποίησε μια μελέτη για τα πιο ρομαντικά μέρη που θα μπορούσε να επισκεφθεί ένα ζευγάρι νεόνυμφων. Μπορεί η Καραϊβική να διαθέτει σμαραγδένια νερά και τεράστιες παραλίες με άμμο, που δημιουργούν εικόνες για καρτ ποστάλ, όμως και η Ευρώπη διαθέτει στο «οπλοστάσιο» της, μέρη που μπορούν να συνδυάσουν ιδανικά όλο το περιβάλλον με την μοναδική εμπειρία του γάμου.

Τα νησιά της Καραϊβικής προφανώς και αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, αλλά και τα ελληνικά νησιά με τα μοναδικά τους τοπία κερδίζουν την προτίμηση όσων θέλουν να παντρευτούν.

Από τους αμπελώνες του Μπορντώ, μέχρι το ιδιαίτερο πολύχρωμο σκηνικό της πόλης Αμάλφι στην Ιταλία και από την Φλωρεντία μέχρι τα δικά μας νησιά, η Ευρώπη υπόσχεται ανεπανάληπτες εμπειρίες. Όταν στα νησιά της Καραϊβικής και σε εξωτικούς προορισμούς όπως οι Μαλβίδες και τα νησιά Φίτζι, ο καιρός είναι… τζόγος, τότε η Ευρώπη που διαθέτει και τα ελληνικά νησιά στη «φαρέτρα» της, είναι η ήπειρος για ένα αξέχαστο ταξίδι.

Επίσης, ποιος μπορεί να χάσει όταν υπάρχουν τα ελληνικά νησιά στο παιχνίδι; Τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης για ελεύθερους, οικογένειες, παντρεμένους, χωρισμένους και όσους θέλουν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες. Το ηλιοβασίλεμα που χάνεται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου χαρίζει εικόνες που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κάποιος πουθενά αλλού.

Βάσει των στοιχείων που μάζεψε η U.S. News από ειδικούς αλλά και χιλιάδες ταξιδιώτες, η Σαντορίνη όπως ήταν αναμενόμενο βρέθηκε στη πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων, με την «γοργόνα του Ιουνίου» Κέρκυρα να βρίσκεται στη 17η θέση.

Η γραφική και πολυδιαφημισμένη Σαντορίνη συγκεντρώνει όλο το χρόνο σημαντικό αριθμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο που έρχεται για να απολαύσει τις πολύχρωμες παραλίες της και τις καλντέρες που κόβουν την ανάσα. Το γευστικό κρασί της Σαντορίνης υπόσχεται μεθυστικές νύχτες για τους νεόνυμφους, ενώ η κουζίνα του νησιού επιβεβαιώνει πως το ζευγάρι θα έχει μια… «χορτάτη» ζωή στο μέλλον.

Από την πλευρά της η «Γοργόνα του Ιονίου», η Κέρκυρα, έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που την δένει με την ιταλική κουλτούρα και συγκεντρώνει τους επισκέπτες που θέλουν να ξεφύγουν από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Οι παραλίες με τα βότσαλα συνδυάζονται άψογα με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου και την μυρωδιά της ελιάς που γεμίζει το νησί, κάνει το νεόνυμφο ζευγάρι να αισθάνεται πως έφτασε στον Παράδεισο…

Ποιοι είναι οι 20 κορυφαίοι προορισμοί για το ταξίδι του μέλιτος:

1. Αγία Λουκία (Καραϊβική)

2. Χαβάη – Το μεγάλο νησί (ΗΠΑ)

3. Μπόρα Μπόρα (Γαλλική Πολυνησία)

4. Μαλδίβες (ΝΑ Ασία)

5. Μπορντώ (Γαλλία)

6. Cinque Terre (Ιταλία)

7. Ακτή Αμάλφι (Ιταλία)

8. Φίτζι (Ωκεανία)

9. Σαντορίνη (Ελλάδα)

10. Ταϊτή (Καραϊβική)

11. Kauai (ΗΠΑ- Χαβάη)

12. Maui (ΗΠΑ- Χαβάη)

13. Τοσκάνη (Ιταλία)

14. Λίμνη Κόμο (Ιταλία)

15. St. Barts (Καραϊβική)

16. Φλωρεντία (Ιταλία)

17. Κέρκυρα (Ελλάδα)

18. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (Καραϊβική)

19. Βερμούδες (Καραϊβική)

20. Μαυρίκιος (Καραϊβική)

 

 

Πηγή: economistas.gr