Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 10:01
Τοπικά

Τα προϊόντα της Μαγνησία θα… ταξιδέψουν στην Τσεχία






Τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα κ. Jan Bondy υποδέχθηκαν ο Ασκών Καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιος Θεοδώρου, παρουσία του αιρετού Δημάρχου Βόλου και επικεφαλή της ομάδας πλειοψηφίας κ. Αχιλλέα Μπέου. Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκαν θέματα συνεργασίας για την ενίσχυση του τουρισμού και την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσέχος πρέσβης, συνοδευόμενος από την συνεργάτιδα του κ. Ράνια Γεωργίου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις ομορφιές της περιοχής μας, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, επισημαίνοντας μάλιστα ότι φέτος υπάρχει αυξητική τάση στον τουρισμό από την Τσεχία για την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αποφασίστηκε η συνεργασία του Δήμου Βόλου με τον Τσέχο Πρέσβη στο πλαίσιο της προώθησης του τουρισμού αλλά και των τοπικών μας προϊόντων.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Βόλου, θα δρομολογήσει το επόμενο χρονικό διάστημα όλες τις διαδικασίες, ώστε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πράγα να «στηθεί» μία έκθεση τοπικών προϊόντων – εδεσμάτων (μαρμελάδες, τσάι, λάδι, γλυκά κουταλιού, μήλα κλπ.) όπου και θα παραστούν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες αλλά  και αλυσίδες τροφίμων από την Τσεχία ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά μας προϊόντα. Παράλληλα θα υπάρξει και τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας στους τουριστικούς πράκτορες της Τσεχίας.

Τονίζεται πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Επιμελητήριο Μαγνησίας αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων ώστε να ξεκινήσει η  κατάλληλη προετοιμασία.