Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:22
Τοπικά

Βόλος: Δράσεις στο πλαίσιο του «Let’s do it Greece»






Την Κυριακή 2 Απριλίου, 10.30 – 13.00, στο πλαίσιο της πανελλήνιας περιβαλλοντικής δράσης «Let’s do it Greece», θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση καθαρισμού στην παραλία του Αναύρου και στο νταμάρι της Γορίτσας, στο Βόλο. Η συνάντηση θα γίνει στην παραλία του Αναύρου, όπου θα δοθούν τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό των περιοχών και θα μοιραστούν οι εθελοντές στις περιοχές που επιθυμούν.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου,  «το 2011, εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήρθαν σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και συζήτησαν για το πώς θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια δράση και στην Ελλάδα. Έτσι, ξεκίνησε το Let’s do it Greece.
Από το 2013 και κάθε χρόνο, επαναλαμβάνεται η συγκεκριμένη δράση θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Στόχος, να αλλάξει η νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας. Να καταλάβουν οι συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν.
Το Let’s do it Greece εκπροσωπεί την Ελλάδα για το «Let’s do it World», που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Στην τελευταία δράση του Let’s do it Greece στις 17 Απριλίου 2016 συμμετείχαν πάνω από 67.000 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι.
Ο Δήμος Βόλου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας και το Λιμεναρχείο Βόλου, συνεχίσουμε κάθε χρόνο να ευαισθητοποιούμε ολοένα και περισσότερους πολίτες και να κινητοποιούμε την κοινωνία γύρω μας, με στόχο τη διάδοση του θετικού μηνύματος της συνεργασίας και του εθελοντισμού για μία πόλη ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΚΑΘΑΡΗ!!!
Μαζί μας κι αυτή τη χρονιά οι εθελοντές από τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων», το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», το 4ο Ν/Γ Ν. Ιωνίας (που δήλωσαν επίσημα συμμετοχή) και όλοι οι μεμονωμένοι μαθητές και πολίτες – εθελοντές που θα ενισχύσουν τη δράση την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί, στην παραλία του Αναύρου»