Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 03:27
Ελλάδα

Τα δύο θύματα στην Αίγινα δεν είχαν πεθάνει όταν οι δολοφόνοι τους έβαλαν φωτιά






Σοκ για τις συνθήκες θανάτου της 71χρονης και του 44χρονου ανιψιού της στην Αίγινα προκαλούν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δολοφόνοι τους έκαψαν ενώ ήταν ζωντανοί. Κατά τις ίδιες πηγές τα δύο θύματα είχαν βασανιστεί άγρια, δεν είχαν τις αισθήσεις τους αλλά δεν είχαν δεχθεί κάποιο θανατηφόρο πλήγμα πριν οι δράστες να τους βάλουν φωτιά.

Η κηδεία των δύο θυμάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αίγινα. Συγγενείς και φίλοι, μιλώντας στο protothema.gr, δηλώνουν σοκαρισμένοι από την αγριότητα που έδειξαν οι δολοφόνοι, υποστηρίζοντας ότι τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες και για αυτό τους σκότωσαν γι’ αυτό και οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο των δύο θυμάτων.

Μία φήμη ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έκρυβε λίρες και χρήματα στο σπίτι της φαίνεται πως ήταν ο λόγος που εκείνη κι ανιψιός της βρήκαν έναν τόσο τραγικό θάνατο. Οι αδίστακτοι κακοποιοί βασάνισαν τα θύματά τους προκειμένου να τους αποκαλύψουν πού τα είχαν κρύψει. Η μανία τους να βρουν τις λίρες αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι ξήλωσαν μέχρι και πλακάκια  από την οικία της άτυχης γυναίκας, ενώ ολόκληρο το εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκε αναστατωμένο.

Συγγενείς, φίλοι και γείτονες των δύο θυμάτων κάνουν λόγο για μία πονεμένη οικογένεια που δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Ο 44χρονος έχασε και τους δύο του γονείς σε πολύ νεαρή ηλικία. Πρώτα πέθανε ο πατέρας του που αρρώστησε ξαφνικά και περίπου έναν χρόνο μετά η μητέρα του μην αντέχοντας την απώλεια του συζύγου της αυτοκτόνησε, πίνοντας φυτοφάρμακο. Οι μόνοι άνθρωποι που του είχαν απομείνει ήταν η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη αδερφή του, που πλέον είναι παντρεμένη κι έχει τρία παιδιά, και δύο θείες τους από την πλευρά της μητέρας τους, που ανέλαβαν την ανατροφή τους. Μία από αυτές τις θείες ήταν και η 71χρονη που δεν παντρεύτηκε ποτέ κι αφιέρωσε όλη της ζωή στο να μη λείψει τίποτα στα δύο παιδιά.

Φίλος του 44χρονου μιλώντας στο protothema.gr υποστηρίζει πως το θύμα «ήταν ένας αγνός άνθρωπος. Πάντοτε αθόρυβος και ήσυχος. Δε μιλούσε πολύ και σε ό,τι έκανε ήταν διακριτικός. Τον τελευταίο καιρό είχε κλειστεί ακόμη περισσότερο στον εαυτό του, γιατί οι μόνοι άνθρωποι που του είχαν απομείνει στη ζωή ήταν η αδελφή του και η θεία του. Φαίνεται πως ένιωθε ότι εάν πεθάνει κι η θεία του αυτή θα μείνει ολομόναχος, αφού η αδελφή του είχε φτιάξει τη δική της οικογένεια. Αυτοί που μπήκαν μέσα στο σπίτι τα ήξεραν όλα αυτά και για αυτό έκαναν ό,τι έκαναν. Εκείνος δε θα μπορούσε να τους κάνει κανένα κακό κι η θεία του, που ήταν ηλικιωμένη, να τους σταματήσει. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν και τους σκότωσαν».

Η ημέρα και η ώρα που οι δολοφόνοι επέλεξαν να «χτυπήσουν», πάντως, δείχνουν ότι ήταν «διαβασμένοι» και ήξεραν τα πάντα για τη γειτονιά. Σε διπλανή ακριβώς οικία βρισκόταν σε εξέλιξη ένα μεγάλο πάρτι για την ονομαστική εορτή ενός εκ των μελών της συγκεκριμένης οικογένειας. Η μουσική έπαιζε δυνατά κι έτσι διευκόλυνε τους αδίστακτους κακοποιούς στο να μην ακουστεί τίποτε από τα όσα φρικτά πράγματα έκαναν στην 71χρονη και στον 44χρονο. Από αυτό το σπίτι, άλλωστε, έγινε κι η κλήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν η γειτόνισσα είδε να βγαίνουν καπνοί από την οικία της άτυχης ηλικιωμένης.

Μάλιστα, γείτονες υποστήριξαν στο protothema.gr πως το προηγούμενο βράδυ ξύπνησαν μέσα στη νύχτα γιατί τα σκυλιά στη γειτονιά γάβγιζαν ασυνήθιστα, καταγγέλλοντας πως παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις από αγνώστους, αλλά κι ότι άκουσαν πυροβολισμούς και μετά είδαν κάποιους να τρέχουν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αστυνομικές αρχές, αφού εξετάσουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει είναι εκείνες που θα λύσουν το μυστήριο γύρω από το στυγερό έγκλημα, το οποίο έχει σκορπίσει τον τρόμο σε όλη την Αίγινα κι έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

 

Πηγή: protothema.gr