Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα γύρισε ο Καμμένος: Την Τρίτη οι αποφάσεις μου -Επιμένω για τον Μουζάλα






Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά όχι στον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

Μάλιστα επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες απαντήσεις την Τρίτη που θα έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινήσεις για το πως θα στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης.

«Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και μάλιστα με προοπτική τετραετίας, αλλά όχι στον Μουζάλα», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα επιτέθηκε στους Γιώργο Παπανδρέου και Μαρία Ρεπούση για τα σχόλια τους στο θέμα και την επίθεση στο πρόσωπο του. Μάλιστα τους χαρακτήρισε «εθνομηδενιστές που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την διαβεβαίωση της κυβέρνησης, δια στόματος της Ολγας Γεροβασίλη, ότι δεν αλλάζει η εθνική γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναχωρεί αργότερα για τις ΗΠΑ, ένα προγραμματισμένο ταξίδι για το οποίο χθες υπήρχε η πληροφορία πως θα ακυρωθεί, ενώ επιστρέφοντας, θα θέσει ξανά το θέμα επί τάπητος με τον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε, έλεγαν πηγές από το κόμμα, προέχει και η εθνική προσπάθεια στην Σύνοδο Κορυφής από σήμερα, την οποία δεν υπονομεύουν οι ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι στην προ ημερησίας συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη στη βουλή για την διαφθορά, «θα δώσει ονόματα και διευθύνσεις για την διαπλοκή».

 

Κερδίζει χρόνο ο Καμμένος

Ετσι, σε διάστημα λίγων ωρών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πέρασε από το «Η ο Μουζάλας ή εγώ», δίνοντας μάλιστα τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίσει εντός 24ώρου, στο «θα δούμε την Τρίτη».

Είναι προφανές ότι ο κ. Καμμένος επιθυμεί να κερδίσει χρόνο. Ο ελιγμός του να αποσύρει τους υπουργούς ΑΝΕΛ από την κυβερνητική συμμαχία, εξακολουθώντας να στηρίζει με την ψήφο του την κυβέρνηση, προς το παρόν συνάντησε την άρνηση του πρωθυπουργού. Το πρότεινε κατά την συνάντησή του, την Τετάρτη, με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εμφανίστηκε αρνητικός αλλά ζήτησε παράταση για να το σκεφτεί. «Καταλαβαίνεις, Πάνο, ότι το θέμα αυτό δεν είναι σοβαρό. Ασε με να το δω μετά την Σύνοδο Κορυφής» φέρεται να του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: iefimerida.gr