Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:49
Αθλητικά

Τίτλους τέλους για τον Εργοτέλη






Οι οικονομικές αντιξοότητες λύγισαν τον Εργοτέλη. Η ηρακλειώτικη ΠΑΕ δεν συνεχίζει στη Football League και θα αποσυρθεί από τη συνέχειά της. Οι άνθρωποι που “έτρεχαν” εφέτος την ομάδα πήραν την απόφαση να σταματήσουν, αφού δεν πήγαινε άλλο.

Οι ποδοσφαιριστές και ο Σταύρος Λαμπράκης, που καθοδήγησε την ομάδα μετά το “διαζύγιο” με τον Γιάσμικο Βέλιτς, ενημερώθηκαν την Τρίτη (19/1) από τους Γιάννη Δασκαλάκη, Σταύρο Μεσσαριτάκη ότι το μοιραίο δεν απεφεύχθη και ότι η ομάδα αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Ο Εργοτέλης είχε μείνει με 17 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του και παρά τις δυσκολίες κατόρθωσε στα τελευταία παιχνίδια να αποσπάσει ισοπαλίες, από Αναγέννηση Καρδίτσας και Τρίκαλα, να επικρατήσει της Κέρκυρας και της Παναχαϊκής, αλλά και να κοιτάξει στα μάτια τον Πανιώνιο στο κύπελλο.

Σε 15 παιχνίδια στη Football League κατακτήθηκαν εφέτος 19 βαθμοί και η ομάδα αποχαιρετά την κατηγορία από την 8η θέση. Στην ίδια μοίρα με τον Εργοτέλη είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να έχει την ίδια τύχη με τους Κρητικούς. Σημειώνεται ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη θα μείνουν ελεύθεροι, ενώ είναι άγνωστο στην παρούσα φάση τι θα γίνει με τις οφειλές προς τους παίκτες και προς τρίτους.

Ο Σταύρος Λαμπράκης ανέφερε την Τρίτη (19/1): “Σήμερα γράφτηκε ο επίλογος μιας πολύ δύσκολης κατάστασης. Με 15 παιδιά κάναμε ότι μπορούσαμε, προσπαθήσαμε και παραμερίσαμε τα προβλήματα. Δώσαμε χρόνο στους ανθρώπους της ομάδας μήπως βρεθεί λύση και πλέον είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε. Το κάναμε αυτό με περηφάνια, όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους.

Έχουμε περάσει και άλλες δύσκολες στιγμές αλλά σήμερα φτάσαμε στο χειρότερο δυνατό σημείο. Τους ευχαρίστησα που τα έδωσαν όλα για την ομάδα, που τίμησαν την φανέλα του Εργοτέλη. Τους ζήτησα να φυλάξουν όλες τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε και να έχουν αυτές τις στιγμές ως εφόδιο στην ζωή τους”.