Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:38
Παραπολιτικά

Τέλος εποχής για τον Γιώργο Καρεκλίδη!






Μια δικαστική διένεξη μεταξύ του Γιώργου Καρεκλίδη, μηνυτή, και των πρώην ιδιοκτητών του volosday.gr (μηνυομένων), που εκδικάστηκε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και αφορούσε τους μόνιμους, εμμονικούς ισχυρισμούς του πρώτου ότι όλοι τον υβρίζουν και τον συκοφαντούν ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, έφερε στη δημοσιότητα μια είδηση που ο Γεώργιος Καρεκλίδης, μέχρι σήμερα δεν δημοσιοποιούσε.

Αφού προς χάριν της ιστορίας σημειώσουμε ότι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν πλήρως  των κατηγοριών, να επανέλθουμε στην είδηση που αφορά το γεγονός, όπως ο ίδιος ανέφερε στο Δικαστήριο, ότι…συνταξιοδοτήθηκε!

Ως συνταξιούχος δημοσιογράφος, αυτοπαρουσιάστηκε, λέγοντας βέβαια και ένα ψεματάκι, αφού ουδέποτε υπήρξε δημοσιογράφος. Επιχειρηματίας στον χώρο του Τύπου ήταν επί δεκαετίες και μάλιστα κακός, όπως τουλάχιστον μαρτυρούν οι οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου που ίδρυσε και λειτούργησε με τα παιδιά του και που ήδη έχουν φθάσει τα 3,5 εκατομ. Ευρώ χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Πιθανότατα πλέον θα σταματήσει και τις ραδιοφωνικές του εκπομπές, αφού ως συνταξιούχος δεν έχει δικαίωμα να εργάζεται (μπορεί να το κάνει, μόνο αν το δηλώσει και υποστεί τις προβλεπόμενες περικοπές), ενώ μπαίνει και ένα ηθικό ζήτημα που αφορά και το δικαίωμα στην εργασία νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα σε ένα κλάδο που δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία. Και είναι γνωστή η κοινωνική ευαισθησία του ανδρός.

Για την αρθρογραφία του βεβαίως δεν υφίστανται περιορισμοί και μάλιστα, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τα άρθρα του να αποκτήσουν μια…σύνταξη, έστω κι αν αυτή είναι γήρατος.

Τέλος εποχής, λοιπόν, για τον Γεώργιο Καρεκλίδη, συνταξιούχο πλέον κατά δήλωσή του, και δεν απομένει στον υιό του Αρχιμήδη παρά να συνεχίσει το έργο του πατρός του.