Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγχυση με τη στράτευση στα 18 -Οι διευκρινίσεις Τζανακόπουλου






Σύγχυση προκλήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τη στράτευση στα 18 έτη.

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ρωτήθηκε για την θέση της κυβέρνησης ως προς την υποχρεωτική στράτευση στα 18, με αφορμή την συνάντηση του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως θυμούνται οι αναγνώστες μας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην διαδικτυακή συζήτηση που είχε στο iefimerida.gr με το Στέλιο Ράμφο είχε βάλει στο τραπέζι του διαλόγου το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18.

Ο Πάνος Καμμένος την παρακολούθησε και ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Αμυνας: «Εγώ θα έστελνα στη Βουλή μία τέτοια πρόταση, θα έχω τη στήριξη σας;». Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι εάν αυτό κάλυπτε τις επιχειρησιακές ανάγκες, θα το έβλεπε θετικά.

Για το θέμα ρωτήθηκε ως ήταν φυσικό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απάντησε:

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης».

Μια απάντηση που ερμηνεύτηκε ως «άδειασμα» του υπ. Αμυνας. Ετσι σε άτυπο σημείωμά του ο υπουργός Επικρατείας, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «ο Υπουργός κ. Καμμένος μίλησε για κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε περίπτωση εθελοντικής στράτευσης στα 18! Ελπίζουμε ότι γίνεται κατανοητή η διαφορά μεταξύ εθελοντικής και υποχρεωτικής στράτευσης».

Πηγή: iefimerida.gr