Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024 01:06
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Σε ετοιμότητα η υπηρεσία για ενδεχόμενη κακοκαιρία – Συστάσεις στους καταναλωτές






Σε δύο άξονες θα κινηθεί η ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία και προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν λόγω παγωνιάς, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης Αριστείδη Σαββάκη, το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για τη σωστή χρήση του δικτύου ύδρευσης,ώστε οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να μην παρατηρηθούν τα περυσινά φαινόμενα.

Η ΔΕΥΑΜΒ έθεσε το προσωπικό σε ετοιμότητα, ώστε σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων να επέμβουν οι ίδιοι και με εργολαβίες, για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. Ο πρόεδρος τόνισε ότι το κύριο βάρος πέφτει στην Υπηρεσία, για να υπάρχει πάντα επιφυλακή, ενώ έγινε προγραμματισμός αδειών, που μπορεί να ανακληθούν αν παραστεί ανάγκη, για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.
Οι πολίτες πρέπει να φροντίσουν το δίκτυο ύδρευσης, να είναι μονωμένοι οι εξωτερικοί σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα ή καλοριφέρ, για να μην υπάρχουν διαρροές και να μη χάνεται ποσότητα νερού.
Ο κ. Σαββάκης δήλωσε ότι τα προβλήματα του δικτύου πηγάζουν από το παλιό δίκτυο ύδρευσης και για το λόγο αυτό η παρούσα Δημοτική Αρχή ενέταξε το έργο αλλαγής του παλιού δικτύου στο κέντρο του Βόλου, στο ΕΣΠΑ, έργο που αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι ον Απρίλιο του 2018.

Συστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ στους καταναλωτές

Εν όψει πιθανής κακοκαιρίας  και χαμηλών θερμοκρασιών που μπορεί να  επικρατήσουν στον Δήμο Βόλου, η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει τους καταναλωτές για τα εξής.

Να προβείτε στην :

  1. Προστασία εκτεθειμένων βρυσών και σωληνώσεων νερού η αποχέτευσης.
  2. Να μάθετε που βρίσκετε ο υδρομετρητής του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
  3. Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
  4. Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
  5. Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και γενικά να πάρετε μέτρα προστασίας των δικτύων που εξυπηρετούν τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
  6. Μη σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
  7. Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού.