Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 06:11
Τοπικά

Συνεχίζεται η δίκη για εργατικό δυστύχημα στη Χαλυβουργία






Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη για το εργατικό δυστύχημα που συνέβητον Δεκέμβριο του 2014 στη Χαλυβουργία στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου με θύμα τον 47χρονο χαλυβουργό Χρήστο Ανεστιάδη.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του κατηγορουμένου, την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, τις αγορεύσει των δικηγόρων και την απόφαση.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι πρώην διευθυντής του εργοστασίου, ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παράβασης της εργατικής νομοθεσίας. Ο πρώην διευθυντής κατηγορείται ότι δεν είχε λάβει στον χώρο του δυστυχήματος μέτρα ασφάλειας για φωτισμό ούτε είχε τοποθετήσει προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Ο 47χρονος είχε βρει τραγικό θάνατο ενώ εργαζόταν στη βάρδα 14.00-22:00. Η μία από τις δύο υποβρύχιες αντλίες της υπόγειας δεξαμενής Τ5 που προωθούσε τα νερά που εισέρχονταν σε αυτήν ήταν χαλασμένη και ο χαλυβουργός προσπαθούσε να την επισκευάσει. Οι εργαζόμενοι άρχισαν τότε να τον αναζητούν και δυστυχώς τον εντόπισαν εντός φρεατίου όπου όμως ήταν ήδη νεκρός.