Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 11:50
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτες Σαμαρά κατά Μαξίμου: «Συνιστούμε ψυχραιμία στη γελοία συμμορία»






Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικών κύκλων και συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, με φόντο την υπόθεση Novartis.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απαντώντας σε κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Καθώς ο κ. Τζανακόπουλος ειναι προφανώς σε δύσκολη θέση -κατανοητό- και οι “κυβερνητικές πηγές” δεν απάντησαν απολύτως τίποτα στα συγκεκριμένα ερωτήματα, συνιστούμε στη γελοία συμμορία ψυχραιμία. Μέχρι τέλους…»

Στην αντεπίθεση πέρασε ξανά ο Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis, μετά τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως από τις σημειώσεις/καταχωρίσεις του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Επίθεση σε Τσίπρα – Τζανακόπουλο

Συνεργάτες τού πρώην πρωθυπουργού νωρίτερα ανέφεραν πως στις 26/11/2013 ο τότε πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής εκδίδει ανακοίνωση με την οποία ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων.

Παράλληλα υποστηρίζουν πως την ίδια μέρα ο κ. Τσίπρας με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον κ. Ξανθό, ζητούν κι αυτοί ακριβώς το ίδιο: να αποσυρθεί η εν λόγω τροπολογία, ταυτιζόμενοι απόλυτα με τις θέσεις του κ. Φρουζή και των φαρμακοβιομηχάνων…

«Να εικάσουμε, υποθέσουμε, εκτιμήσουμε -σύμφωνα με τη λογική της γελοίας συμμορίας- ότι η ταύτιση απόψεων Τσίπρα-Φρουζή είναι αποτέλεσμα χρηματισμού; Και κάτι ακόμα: τι να εννοεί άραγε ο κ. Φρουζής όταν στις 23/12/2014, σε ερώτηση για τις επαφές της φαρμακοβιομηχανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει “η συνεννόηση και η ενημέρωση είναι τακτική και αμφίδρομη”;».

Τέλος, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά εξαπολύουν επίθεση και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. «Φανταζόμαστε ότι ο κ. Τζανακόπουλος θα απαντήσει στον ελεύθερό του χρόνο του, μεταξύ των επισκέψεών του στον Άρειο Πάγο και την κ. Τουλουπάκη…».

Τι απαντάει το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει, αν διαψεύδει τη γνησιότητα του σημειώματος στον Κωνσταντίνο Φρουζή και για ποιο λόγο τον παρέπεμψε στον Χρήστο Σταικούρα.

Όπως αναφέρουν κύκλιοι της κυβέρνησης:

Ο κ. Σαμαράς διολισθαίνει από τη γραφικότητα στη γελοιότητα. Γνωρίζει πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησής του το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλύει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα του επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Μιας και εμφανίστηκε όμως, αντί να ψάχνει τρόπο να ισχυριστεί πως όλοι έχουν καταντήσει σαν αυτόν και τους ομοίους του που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, περιμένουμε ακόμα να απαντήσει χωρίς περιστροφές:

Διαψεύδει τη γνησιότητα του ιδιόχειρου σημειώματος του στον Κωνσταντίνο Φρουζή; Για ποιο λόγο παρέπεμψε τον κ. Φρουζή στον τότε υπεύθυνο για όλες τις δαπάνες του Δημοσίου, Χρήστο Σταϊκούρα;

Πηγή:  iefimerida.gr