Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:02
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Νο 1 κακοποιός παγκοσμίως, γνωστός με το ψευδώνυμο «Το Λίπος»






Ο περιβόητος κακοποιός Λάσα Σουσανασβίλι συνελήφθη από την αστυνομία μετά από χθεσινή επιχείρηση στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον Γεωργιανό κακοποιό ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους αρχηγούς της ρωσικής μαφίας, ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το dailythess.gr η επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα από τις γαλλικές διωκτικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές που τελέστηκαν από το 2016 έως σήμερα.

Ο Σουσανασβίλι, ή αλλιώς γνωστός με το ψευδώνυμο «το Λίπος» είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 14 χρόνια κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ωστόσο εδώ και λίγους μήνες είναι ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση των πρόσφατων ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Είχε συλληφθεί ξανά στη Βουλιαγμένη το 2012

Ο Γεωργιανός κακοποιός είχε συλληφθεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2012 στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με ψεύτικα στοιχεία.

 Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν ζητηθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα πάντα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.α. σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μάλιστα, τότε ο Σουσανασβίλι ήταν ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στην Ισπανία καθώς κάποιες από τις εγκληματικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην Ιβηρική χερσόνησο είχαν πρώτα πάρει την έγκρισή του.

Κατείχε τον τίτλο τιμής των ηγετικών στελεχών της ρωσόφωνης μαφίας

Ο Γεωργιανός μάλιστα κατέχει τον ανώτατο «τίτλος τιμής» των ηγετικών στελεχών της ρωσόφωνης μαφίας, αυτόν του «Vor V Zakone», καθώς σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης,ο 57χρονος φέρεται να κατείχε «διευθυντική θέση στην οργάνωση

Ομπάμα: Eίναι ο νούμερο ένα κακοποιός στον κόσμο

«Κατέχει διοικητική θέση στην οργάνωση, με τον βαθμό του «κλέφτη του νόμου». Θα μπορούσε να είναι ο αρχηγός σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς μετά τη σύλληψη του Ζακάρ Καλάσοφ ήταν υποψήφιος για τη θέση της ηγεσίας στην ιεραρχία των «κλεφτών του νόμου», είχε πει γι’ αυτόν ο Ομπάμα, ο οποίος λίγο αργότερα δέχτηκε εξώδικο από τον Λάσα εξαιτίας των χαρακτηρισμών του.

Με την σειρά του ο Σουσανασβίλι είχε αναφέρει στην δίκη του το 2013: «Είμαι νόμιμος και σοβαρός επιχειρηματίας, και όχι κωμικοτραγικός μαφιόζος, δήθεν αρχηγός ανύπαρκτης εγκληματικής οργάνωσης».

Πηγή: iefimerida.gr