Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:19
Κόσμος

Βίντεο από την πτήση του τρόμου -Εσπασε παράθυρο και ρούφηξε γυναίκα (βίντεο)






Τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στο αεροσκάφος της Southwest Airlines κατά την πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το Ντάλας αναμετέδωσε ζωντανά μέσω Facebook ένας από τους επιβάτες.

«Κάτι τρέχει με το αεροπλάνο μας:! Φαίνεται ότι πέφτουμε! Αναγκαστική προσγείωση!! Πτήση της Southwest από τη Νέα Υόρκη στο Ντάλας», έγραψε στη λεζάντα ο Μάρτι Μαρτίνεζ.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη με το CNN είπε ότι καθόταν δύο σειρές πίσω από το παράθυρο που έσπασε 20 λεπτά μετά την απογείωση όταν εξερράγη ο ένας από τους κινητήρες.

Και περιέγραψε τη σκηνή που μια γυναίκα, η μητέρα δύο παιδιών Τζένιφερ Ριόρνταν, σχεδόν απορροφήθηκε καθώς δημιουργήθηκε αναρρόφηση στην καμπίνα.

«Τα χέρια και το σώμα της τραυματισμένης γυναίκας απορροφήθηκαν από το άνοιγμα που δημιουργήθηκε στο αεροσκάφος. Έβλεπα από εκεί που βρισκόμουν ανθρώπους από το πίσω κάθισμα να την βαστούν, προσπαθώντας να τη συγκρατήσουν. Άνθρωποι από άλλες σειρές προσπαθούσαν να βουλώσουν την τρύπα, πράγμα που δεν είχε νόημα, γιατί, ξέρετε, χρησιμοποιούσαν μπουφάν και διάφορα πράγματα που τα απορροφούσε ο αέρας.

Αντικείμενα πετούσαν από την τρύπα, όπου βρισκόταν το παράθυρο. Στο μεταξύ τα χέρια ενός άνδρα που συγκρατούσε τη γυναίκα ήταν γεμάτα αίματα… Αισθανόμασταν τον αέρα απ’ έξω να μπαίνει μέσα και καπνούς να εισέρχονται από το παράθυρο. Στο μεταξύ επιβάτες στο διάδρομο προσπαθούσαν να βοηθήσουν τη γυναίκα που αιμορραγούσε από την έκρηξη του παραθύρου. Τριγύρω επικρατούσε χάος!»

Βίντεο: YouTube/Marty Martinez via Storyful

Ο επιβάτης Άλφρεντ Τάμλισον από το Κόρπους Κρίστι του Τέξας είπε ότι είδε έναν άνδρα με καουμπόικο καπέλο να τρέχει μπροστά «για να πιάσει την κυρία και να την τραβήξει μέσα. Κρεμόταν η μισή απ’ έξω. Δεν μπορούσε να το κάνει μόνος του κι ήρθε ένας άλλος κύριος και βοήθησε να την τραβήξουν μέσα».

Ένας άλλος επιβάτης, ο Έρικ Ζίλμπερτ, είπε ότι η 43χρονη «από τη μέση και πάνω ήταν εκτός του αεροπλάνου».

H Tζένιφερ Ριόρνταν κι ο άνδρας της Μάικλ είχαν δύο παιδιάH Tζένιφερ Ριόρνταν κι ο άνδρας της Μάικλ είχαν δύο παιδιά

Η άτυχη Τζένιφερ Ριόρνταν, στέλεχος της τράπεζας Wells Fargo, που επέστρεφε στο σπίτι της στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικό, υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και δυστυχώς κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο Τίμοθι Μπούρμαν, ένας πάστορας από τη Νέα Υορκη, είπε στο ίδιο δίκτυο ότι καθόταν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου όταν άκουσε μια δυνανή έκρηξη.

«Ξαφνικά νιώσαμε σαν να πέσαμε απότομα δεκάδες μέτρα. Η κατάσταση ήταν για λίγο διάστημα εκτός ελέγχου. Φαινόταν ότι η πιλότος δυσκολευόταν πολύ να διατηρήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους. Ειλικρινά, όλοι νομίσαμε ότι θα πέσουμε. »

Όταν οι αεροσυνοδοί είπαν στους επιβάτες να ετοιμαστούν για πρόσκρουση ο Μπούρμαν είπε ότι φοβήθηκε με τη γυναίκα του ότι έφθασε το τέλος. «Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που είμαστε ζωντανοί τώρα. Δόξα τω Θεώ και χάρις σ’ αυτήν την πιλότο».

Η πιλότος Τάμι Τζο Σουλτς

Η πιλότος Τάμι Τζο Σουλτς

Επιβάτες και αμερικανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ήρωα την πιλότο Τάμι Τζο Σουλτς, που κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος με τους 148 επιβαίνοντες στη Φιλαδέλφεια

Πηγή:  iefimerida.gr