Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 07:15
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο «βασιλιάς της κόκας» του Κολωνακίου -Καταζητούμενος εδώ και δύο χρόνια






Στα χέρια της Αστυνομίας είναι ο επί δύο χρόνια καταζητούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι.

Πρόκειται για τον 54χρονο ιδιοκτήτη bar-restaurant ιαπωνικής κουζίνας (sushi) στους πρόποδες του Λυκαβηττού όπου γίνονταν κατά την Αστυνομία διακίνηση κοκαΐνης και χασίς αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών.

Ο επιχειρηματίας διέφευγε τις σύλληψης εδώ και δύο χρόνια όταν αποκαλύφθηκε η δράση του κυκλώματος και οι αστυνομικοί έκαναν «ντου» στο bar restaurant.

Ο 54χρονος, συνελήφθη προ δύο ημερών (Δευτέρα 2/7/2018) σε διαμέρισμα μαζί με την Ρωσίδα σύντροφό του η οποία επίσης συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας χασίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 2-7-2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί το 2016, ως μέλος δύο εγκληματικών οργανώσεων δραστηριοποιούμενων στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης και M.D.M.A, κατά την εξάρθρωση των οποίων συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα.(Σχετικό το από 11-2-2016 Δελτίο Τύπου).

Επιπλέον, μαζί με τον 54χρονο συνελήφθη και μία 28χρονη υπήκοος Καζακστάν, για κατοχή από κοινού μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ο 54χρονος σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε σε Κατάστημα Κράτησης».

Πηγή: iefimerida.gr