Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 07:33
Τοπικά

Συνελήφθη ανήλικος στον Βόλο για πλήθος αδικημάτων






Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 17χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παραβίασης των περιορισμών διαμονής.

Ειδικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ο 17χρονος, επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, έρριψε σε προαύλιο χώρο σωφρονιστικού καταστήματος της πόλης  μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 17χρονος είχε διαφύγει προχθες βράδυ από το σωφρονιστικό κατάστημα αφαίρεσε την προαναφερόμενη μοτοσικλέτα από σημείο της πόλης, ενώ μετά τη ρίψη της ναρκωτικής ουσίας και επιβιβαζόμενος σε αυτή, διέπραξε ληστεία. Ειδικότερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και με την απειλή μαχαιριού, προσέγγισε  έναν 21χρονο και τον εξανάγκασε να του παραδώσει μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω κινητό τηλέφωνο.

Η μοτοσικλέτα και το κινητό τηλέφωνο αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.