Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:47
Αθλητικά

Συνάντηση Κοντονή με Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη






Κομβικής σημασίας συνάντηση για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου  είναι η σημερινή συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με  τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη που είναι προγραμματισμένη για τις 14:00  στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Γιάννης Αλαφούζος απέχει, δηλώντας ότι δεν έχει ουσία αυτή η κίνηση.

Τα θέματα αιχμής που θα συζητηθούν είναι τα φαινόμενα βίας και η αντιμετώπισή τους, η  διαιτησία, τα προβλήματα στην Super League  και τα διοικητικά της ΕΠΟ. Στόχος είναι να βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης  στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού  του ποδοσφαίρου. Επίσης θα συζητηθούν και οικονομικού χαρακτήρα προτάσεις, όπως η καθιέρωση ενός είδους financial fair play.

Θεωρείται βέβαιο  ότι μεγάλη συζήτηση θα γίνει για την ΕΠΟ αφού οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης έχουν κοινό μέτωπο, ζητώντας να τοποθετηθεί στην θέση του πρόεδρου της Ομοσπονδίας στέλεχος κοινής αποδοχής.  Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη που κάνει λόγο για άμεση παρέμβαση του κράτους στο αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας. Ο Σταύρος Κοντονής θεωρεί ότι  εφόσον  οι τρεις μεγάλες ΠΑΕ  τα βρουν, τότε η κατάσταση για το ποδόσφαιρο θα εξελιχθεί προς το καλύτερο.

Grexit

Στο «κάδρο»  της συνάντησης υπάρχει  και το ζήτημα της Διακοπής  του Κυπέλλου  και το ανοιχτό μέτωπο της ελληνικής κυβέρνησης FIFA – UEFA με ορατό τον κίνδυνο   άμεσων κυρώσεων για το ελληνικό  ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ, τελεσίγραφα  αποκλεισμού του ελληνικού αθλητισμού από τον παγκόσμιο χάρτη στέλνουν και η FIBA και η ΔΟΕ,  εφόσον ο Σταύρος Κοντονής φέρει στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο  για την αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας στις ομοσπονδίες.