Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:17
Θεσσαλία

Μεταστεγάζεται ο ΟΚΑΝΑ






Απόφαση για τη μεταστέγαση του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ σε άλλο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να καταστεί περισσότερο λειτουργικός και να απελευθερώσει χώρο για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής της νοσοκομειακής μονάδας, έλαβαν χθες στο πλαίσιο σύσκεψης η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, η 5η ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου.

Παράλληλα, ο ΟΚΑΝΑ αναμένεται να δημιουργήσει νέα μονάδα στα Τρίκαλα, εξέλιξη που θα αποσυμφορήσει από τρόφιμους τη μονάδα του στη Λάρισα.

Ειδικότερα, στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν, από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, ο πρόεδρος Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο αντιπρόεδρος Δήμος Φωτόπουλος και ο γενικός διευθυντής Δημήτριος Πλατανιάς, από την 5η ΥΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής, Μιχάλης Βενιζέλος και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο εκτελών χρέη διοικητή, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Ιωάννης Φεζουλίδης.

Αποφασίστηκε συγκεκριμένα η μετεγκατάσταση του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ από τον χώρο του νοσοκομείου στον οποίο βρίσκεται τώρα σε οικόπεδο που βρίσκεται επίσης εντός του ΠΓΝΛ, ανάμεσα στο νέο κτίριο της Ιατρικής Σχολής και την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Θα πρόκειται για προκατασκευασμένο κτίριο, αλλά υψηλής ποιότητας κατασκευής, στα πρότυπα άλλων αντίστοιχων κατασκευών σε νοσοκομειακές μονάδες, που καθόλου δεν θα υπολείπεται των κανονικών, όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στην «Ε», ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλος.

Το οικονομικό κόστος για τη συγκεκριμένη κατασκευή θα αναλάβει ο ΟΚΑΝΑ, ενώ θα δημιουργηθεί και αυτοτελής είσοδος, προκειμένου να μην χρησιμοποιούν οι τρόφιμοί του άλλες εισόδους και χώρους του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον κ. Φεζουλίδη, για την απόφαση μετεγκατάστασης του ΟΚΑΝΑ έχουν ενημερωθεί τόσο τα μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, όσο και η τεχνική υπηρεσία με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας της μονάδας.

Παράλληλα, η μετεγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ θα απελευθερώσει χώρο για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Το νέο κτίριο του ΟΚΑΝΑ αναμένεται να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει στις αρχές ή τα μέσα του καλοκαιριού.

 

ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Προχωρούν εν τω μεταξύ οι διαδικασίες για τη λειτουργία νέας μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον χώρο του παλιού νοσοκομείου στα Τρίκαλα, γεγονός που αφενός θα επεκτείνει καίρια τις δραστηριότητες του Οργανισμού και αφετέρου θα αποσυμφορήσει από πολλούς τροφίμους τη μονάδα της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον κ. Καφετζόπουλο, οι κτιριακές εγκαταστάσεις της νέας μονάδας θα είναι έτοιμες σε ένα περίπου μήνα, ενώ θα στελεχωθούν με προσωπικό από το τοπικό νοσοκομείο, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει εντός του επόμενου τριμήνου.

Αξίζει να τονιστεί ότι στόχος του ΟΚΑΝΑ είναι να λειτουργήσει η μονάδα της Λάρισας ως πρότυπο δίκτυο για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει ο οργανισμός, από την πρόληψη δηλαδή και τις θεραπευτικές υπηρεσίες μέχρι και την κοινωνική επανένταξη.