Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 17:56
Τοπικά

Συλλαλητήριο την Τετάρτη για το ασφαλιστικό – Συγκέντρωση συνταξιούχων Θεσσαλίας στη Λάρισα






Συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο, Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας οι συνδικαλιστικοί φορείς.

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις ενάντια της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Η συντονιστική επιτροπή των συνδικαλιστικών φορέων αποφάσισε τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, ενώ θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις αν το σχέδιο νόμου κατατεθεί στη Βουλή.

Ηδη οι συνδικαλιστικοί φορείς έχουν προβεί σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και πιο συγκεκριμένα στην Εφορία Βόλου, το παράρτημα του ΟΑΕΕ στη Μαγνησία και στο ΙΚΑ Βόλου.

Συγκέντρωση συνταξιούχων Θεσσαλίας στη Λάρισα

Πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο, Τετάρτη, 9 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας, ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΒ.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 9 το πρωί από το δημαρχείο Βόλου.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις διεκδικούν να αποσυρθεί η αντιασφαλιστική – αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης, αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και υγείας – περίθαλψης, ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από το κράτος και την εργοδοσία, κατάργηση όλων των αντιεργατικών, αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων, αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δώρων και επιδόματος αδείας, καμία αύξηση στα όρια ηλικίας.