Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 23:06
Τοπικά

Διαθέτει χώρους για δημιουργία hot spot ο δήμος Αλμυρού-Οργανώνεται η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας






Ο Δήμος Αλμυρού διαθέτει χώρους και δημοτικούς αλλά και ιδιωτών για τη δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης προσφύγων, αρκεί να δοθεί η οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία για την πρόσληψη ατόμων αλλά και κάλυψη εξόδων που θα γίνουν για τη φιλοξενία τους. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσσερίδης. Επισήμανε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και έχει αποδεχθεί τη δημιουργία του κέντρου. Επιπλέον ο κ. Εσσερίδης ανέφερε ότι υπάρχουν ιδιώτες με μεγάλες ιδιοκτησίες κοντά στην εθνική οδό που δέχονται να στηθεί ένα τέτοιο κέντρο, που όπως έγινε γνωστό θα διαμορφώσει κατάλληλα ο στρατός.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου χθες αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υπάρχει κάποιος χώρος να προταθεί για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας, όμως θα συμβάλλει με τις υπηρεσίες του και με την οργάνωση των εθελοντών για τη στήριξη του κέντρου φιλοξενίας, όπου αυτό στηθεί στη Μαγνησία.

Οργάνωση διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ανέφερε ότι σήμερα θα εκδώσει ανακοίνωση όπου θα αναφέρονται τρεις χώροι στη Μαγνησία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας ώστε να γίνεται οργανωμένα η διανομή τους. Τόσο η ίδια όσο και οι δήμαρχοι της περιοχής αντιδρούν έντονα στο γεγονός  τα χρήματα της οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. να διατεθούν μέσω των ΜΚΟ, τονίζοντας ότι «αν η Πολιτεία δεν βρει τρόπο αυτά τα χρήματα να έλθουν στην τοπική αυτοδιοίκηση Α” και Β” Βαθμού, τότε ας αναλάβει μαζί με τις ΜΚΟ να δώσει λύσεις και να μην απευθύνεται στην Περιφέρεια και στους Δήμους». Επιπλέον επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε τα έξοδα που κάνουν δήμοι και περιφέρειες για τους πρόσφυγες να γίνονται αποδεκτά από τον επίτροπο, κάτι που το ζητούν από την πρώτη ημέρα, και ακόμη δεν έχει γίνει.