Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 02:18
Τοπικά

Συλλαλητήριο συνδικάτων της Μαγνησίας έξω από το χώρο που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός






Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το χώρο διεξαγωγής του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τρίπρας μεθαύριο Τετάρτη, ετοιμάζουν συνδικάτα της Μαγνησίας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Όπως τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και Ε.Ε. “τσακίζει τις ζωές μας”.

Τόνισαν ότι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της επεκτείνει την εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων που πήρε με το τρίτο μνημόνιο, προσπαθεί να εξωραΐσει την πολιτική αυτή με ένα ακόμη διήμερο «αναπτυξιακό συνέδριο» στη Λάρισα στις 10 και 11 Οκτώβρη.
Όπως τόνισε εκ μέρους του Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη, Καρυδάκη, στην πραγματικότητα αυτό που θα γίνει στο συνέδριο είναι ότι η κυβέρνηση μαζί με όλους τους «πρόθυμους» συνομιλητές, θα συζητήσουν για το πώς θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις στη Θεσσαλία, αλλά και Πανελλαδικά για την ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου σε κάθε τομέα της οικονομίας. “Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που επαγγέλλονται και μας καλούν να βάλουμε πλάτη, η κυβέρνηση, τα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της Ε.Ε., η Περιφέρεια και οι Δήμοι, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, δεν είναι προς όφελος των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ”.

Η κ. Καρυδάκη κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στις προσπάθειες της εργοδοδσίας, της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και των αιρετών του σε Περιφέρεια και Δήμους να μας υποτάξουν για τον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, την οποία υπηρετούν και εμφανίζουν ως λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.
Τα σωματεία διεκδικούν την κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, επίδομα εργασίας 600 Ευρώ, σε όλους τους ανέργους και άλλα μέτρα προστασίας τους, ΣΣΕ υποχρεωτικές για όλους, άμεσα επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 Ευρώ και της κατώτατης σύνταξης στα 600 Ευρώ. Ακόμη ζητούν ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κατάργηση της άγριας φοροληστείας, αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια υγεία, κοινωνική ασφάλιση και Παιδεία για όλους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Τέλος, ζητούν να έχουν όλοι αξιοπρεπή σύνταξη στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες και πέντε χρόνια νωρίτερα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να γίνουν δημόσια έργα για τις λαϊκές ανάγκες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, τόνισε ότι οι συνταξιούχοι γνωρίζουν από αγώνες και θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και όχι μόνο για να “χαλάσουν τη φιέστα του πρωθυπουργού, του περιφερειάρχη και των δημάρχων. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σημαίνει μειώσεις συντάξεων και περικοπές στην υγεία”.

Η αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Λίλα Πέτρου επίσης κάλεσε για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.
Τα σωματεία της Μαγνησίας που καλούν στην κινητοποίηση είναι: Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Υπαλλήλων Τύπου και Χάρτου, Σωματείο Καθαριστριών, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών, Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Νοσοκόμων Κλινικών, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας, Σύλλογος Μουσικών «ο Απόλλων», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Ν. Πηλίου, Αλμυρού – Σούρπης, Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής, Μηχανολόγων – Μηχανικών και επιτροπές αγώνα στο Εμπόριο και Εκπαιδευτικών.