Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:36
Τοπικά

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ






Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 6:30 το απόγευμα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση φέρνει με διαδικασίες εξπρές τη ψήφιση του νέου πακέτου προαπαιτούμενων. H Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.
Χωρίς καμία καθυστέρηση να κλιμακώσουμε τη μάχη. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν έδωσαν απάντηση, στην κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης που επιδιώκει να εμφανίσει τους εργαζόμενους συνένοχους στο σφαγισμό των δικαιωμάτων τους, στο κλιμα συναίνεσης των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Εκτός από τα καθημερινά χτυπήματα στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, το τσεκούρι στα επιδόματα θέρμανσης, τις συνεχείς περικοπές δικαιούχων-ανέργων και των ποσών των συνολικών επιδομάτων ανεργίας που πρέπει να συναντήσουν ισχυρή απάντηση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, υπάρχει μπροστά το νέο φορολογικό για τους αγρότες η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα στο χαρτί βρίσκονται οι ομαδικές απολύσεις, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, κ.ά.
Σε αυτήν την κατεύθυνση δυναμώνει η τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, την ίδια στιγμή που η εργοδοτική τρομοκρατία αυξάνεται, υπάρχει νέος γύρος απολύσεων.
Χωρίς καθυστέρηση, θα πρέπει να ενταθούν οι συλλογικές διαδικασίες, οι συζητήσεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, οι συσκέψεις, οι πλατιές συνεδριάσεις των ΔΣ, οι γενικές συνελεύσεις. Παράλληλα δυναμώνουμε τη διαφώτιση για το κοινωνικοασφαλιστικό, με εκδηλώσεις και συσκέψεις των σωματείων, των λαϊκών επιτροπών, με συλλογικές διαδικασίες μέσα στους χώρους δουλειάς.
Αποκαλύπτουμε το ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι η ώρα περισσότεροι εργαζόμενοι, τίμιοι συνδικαλιστές να βοηθήσουν να απαλλαγει το συνδικαλιστικό κίνημα απο τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καλεί σε αποφασιστική αναμέτρηση, συμπόρευση σε σκληρό αγώνα για το μεγάλο μέτωπο της κοινωνικής ασφάλισης.
Στηρίζουμε τους αγώνες και την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζόμενων στα 5μηνα προγράμματα, τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα, τα μπλόκα των αγροτών καθώς και τους αγώνες των χώρων δουλειάς και των κλάδων για τις ΣΣΕ, ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη δουλειά.
Ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών καλούμε τα σωματεία να πρωτοστατήσουν στην πάλη καθώς σχεδόν σε όλους τους κλάδους υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες. Μπροστά στις γιορτές να ανέβει η διεκδίκηση των εργαζομένων, η καταβολή των δώρων παντού!
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με εκδηλώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων του κάθε κλάδου, για τη στήριξη των ανέργων, των μεταναστών, των προσφύγων.

Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό.

• Με συλλαλητήριο τη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 6:30 το απόγευμα, ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων των «προαπαιτούμενων».
• Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν απόφαση για νέα απεργία τον Γενάρη για το ασφαλιστικό, για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί».