Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 11:14
Τοπικά

“Συγγνώμη” ζήτησε ο δράστης του φονικού στη Μακρυρράχη






Απολογήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας στο κρατητήριο του Νοσοκομείου Βόλου, όπου νοσηλεύεται σε άσχημη ψυχολογική και κατάσταση υγείας, ο 50χρονος από τη Μακρυρράχη Πηλίου, που κατηγορείται για τον φόνο 61χρονου συγχωριανού του.

Συμφωνία εξάλλου Εισαγγελέα και Ανακρίτριας ο κατηγορούμενος αποφασίστηκε να προφυλακιστεί, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του και λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Βόλου.

Ο 50χρονος δηλώνει ότι δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανένα, παρά μόνο στον εαυτό του, ενώ ζητεί συγνώμη τόσο από την οικογένεια του νεκρού, όσο και από την οικογένεια της 36χρονης γυναίκας που τραυμάτισε, καθώς και από την δική του οικογένεια, για τη δύσκολη θέση στην οποία τους έχει φέρει μετά την πράξη του.

Πάντως τόσο η εν διαστάσει σύζυγός του, όσο και η κόρη του και ο γιός του, αλλά και άλλοι συγγενείς και συγχωριανοί του βρίσκονται συνεχώς δίπλα του και τον στηρίζουν.

Η κατάσταση της υγείας του 50χρονου παραμένει σοβαρή, καθώς είχε πιει φυτοφάρμακο μετά το φονικό, ενώ και ψυχολογικά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και δηλώνει πως θέλει να πεθάνει…

Ο 50χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς και τις κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η ανθρωποκτονία από πρόθεση τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ αν η πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής, επιβάλλεται η ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται ότι το φονικό έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Μακρυράχη και είχε ως αίτιο την ερωτική αντιζηλία του 50χρονου προς τον 61χρονο γαιοκτήμονα και συγχωριανό του, για τα μάτια μιας 36χρονης γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών… Τυφλωμένος από ζήλια ο 50χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 61χρονο συγχωριανό του και τραυμάτισε την 36χρονη πρώην φίλη του, την ώρα που εργάζονταν σε αποθήκη του θύματος. Μετά το φονικό ο δράστης αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του με φυτοφάρμακο.

Ο άτυχος 61χρονος, στο παρελθόν είχε έναν αποτυχημένο γάμο, ενώ πριν έξι μήνες η 36χρονη είχε χωρίσει από τον 50χρονο.