Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 12:39
LIFE

Συγκλονιστική εξομολόγηση: «Στα 16 μου με παρέσυραν και με βίασαν 7 νεαροί στην Ελευσίνα»






εριγράφοντας τα παιδικά της χρόνια, τη διαφορετικότητα της και ρατσιστική συμπεριφορά που δέχθηκε από τον περίγυρό της, η τρανς συγγραφέας Άννα Κουρουπού περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε.

«Ήξερα τον έναν. Με συναντά στη Σταδίου με το βανάκι, γιατί πήγαινα Κολωνό στο σπίτι μου, με φωνάζει και μου λέει “να σε πετάξω;”. Μετά την Πλάκα, πηγαίναμε στου Παπασπύρου σε μια καφετέρια και καθόμασταν εκεί για να ξημερώσει να πάμε σπίτια μας. Πήγαινα με τα πόδια και κάποιος κύριος νεαρός με το βανάκι του με είχε σταμπάρει προφανώς. Τον είχα δει εγώ εκεί που καθόμασταν και πίναμε και λέγαμε τα αστεία μας. Μπήκα μέσα», ανέφερε και συνέχισε: «αφού περνάμε τον Κολωνό μου λέει “πάμε μια βολτίτσα λίγο πιο εκεί;”. Λέω “δεν πάμε;”. Παιδί κιόλας. Ωραίο παιδί κι αυτός. Οπότε υπάρχει και το άλλο κομμάτι. Κάποια στιγμή ακούω μια φασαρία πίσω, είχε κάτι κουρτινάκια περίεργα εκεί στο Φολκσβάγκεν. Ήταν άλλα έξι άτομα πίσω. Με πήγαν στην Ελευσίνα. Έγινε αυτό που περιγράφω στο βιβλίο, δεν θέλω να επιμείνω πολύ να μη το βαρύνουμε. Έγινε βιασμός χοντρός και ξύλο. Όταν τελείωσαν με πέταξαν στο δρόμο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη ρατσιστική συμπεριφορά που δέχθηκε στα παιδικά της χρόνια. «Υπήρχε μία πλατεία που έπρεπε να περάσω για να πάω στο σχολείο. Για να περάσω την πλατεία, έπαιρνα βαθιές ανάσες. Δεχόμουν χτυπήματα, φτυσίματα. Μάλιστα η αδερφή μου πολλές φορές τσακωνόταν για μένα, αν και ήταν μικρότερη… Παράτησα το σχολείο δυστυχώς. Ήμουν πολύ θηλυπρεπές αγόρι. Ήταν πολύ εμφανής η θηλυπρέπειά μου», είπε, ενώ πρόσθεσε πως το μεγάλο της παράπονο ήταν ότι οι καθηγητές της δεν την προστάτεψαν, αλλά, αντίθετα, την χλεύαζαν: «θυμάμαι κάτι Απόκριες, είχα ντυθεί κορίτσι φυσικά και την επόμενη ημέρα πάω σχολείο. Είχα βάλει ένα κραγιόν της μητέρας μου που ήταν ανεξίτηλο. Και ο καθηγητής μου είπε: ”Κουρουπέ, πάλι κραγιόν φορούσαμε χτες το βράδυ;».

Δείτε στο βίντεο το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο (09:45):

 

 

 

Πηγή: peoplegreece.gr