Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:59
Τοπικά

Συγκέντρωση έξω από την 32ηΤαξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο από το ΚΚΕ






Μαχητική συγκέντρωση στις πύλες του στρατοπέδου Γεωργούλα, στην 32ηΤαξιαρχία Πεζοναυτών πραγματοποίησε σήμερα η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ. Στο στρατόπεδο αυτή την περίοδο διαμένουν οι αμερικανονατοϊκοί στρατιώτες της 4ηςΤαξιαρχίας Μάχης της αμερικανικής Αεροπορίας Στρατού, δύναμη της οποίας τις επόμενες μέρες θα έχει εγκατασταθεί πλήρως στο Στεφανοβίκειο. Η κινητοποίηση στόχο είχε να στείλει το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι οι αμερικανονατοϊκοί στο Βόλο και στην Ελλάδα. Με συνθήματα στους τοίχους του στρατοπέδου και στο δρόμο μπροστά από την πύλη, απαιτήθηκε να σταματήσει η μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να φύγουν τώρα οι βάσεις από τη Λάρισα, το Βόλο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Κ. Στεργίου, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ,ο οποίος τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ να διαδηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στον ερχομό των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Βόλο και στο Στεφανοβίκειο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Σύσσωμη η κυβέρνηση, μαζί με τη στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων προχωρά στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, μιας και οι βάσεις αυτές θα γίνονται ο μαγνήτης επιθέσεων σε πιθανή γενίκευση της πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ οι οποίες δοκιμάζουν τις εγκαταστάσεις για να επιχειρήσουν πιο μόνιμη παρουσία τους στο Βόλο και στο Στεφανοβίκειο. Καλούμε το λαό του Βόλου να δυναμώσει τους αγώνες το επόμενο διάστημα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, για να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να φύγουν τώρα οι αμερικανονατοϊκοί από τη Λάρισα και το Βόλο, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.»

Στο τέλος της συγκέντρωσης επιδόθηκε υπόμνημα προς τη διοίκηση της 32ηςΤαξιαρχίας Πεζοναυτών.